Ariana Pirv OrPon uusi vahvistus lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Oriveden Ponnistuksen uusi vahvistus lentopallon Mestaruusliigassa on Ariana Pirv.

OrPo ei ole liiemmin uutta hankintaansa rummuttanut, mutta lauantaina Pirv teki debyyttinsä Mestaruusliigassa. OrPo voitti kotonaan rovaniemeläisen Woman Volleyn suoraan erin 3-0.

Pirvin esitys oli lujaa laatua. Hän oli ottelun ylivoimainen hahmo ja teki 28 pistettä.

Pirv, 25-vuotias ja 182-senttinen yleispelaaja, on ensiesiintymisensä perusteella matkalla kohti liigatähteyttä. Ottelun lyhyyteen nähden hänen pistesaldonsa on huima. Pinnoista 21 tuli hyökkäyksellä, 3 torjunnalla ja 4 ässillä.

Aiemmin Ariana Pirv on pelannut tunnetuissa joukkueissa, esimerkiksi Kreikan suurseurassa AEK Ateenassa ja romanialaisessa Dinamo Bukarestissa. Kokemusta löytyy myös Romanian maajoukkueesta.

Kuopiossa paikallinen Puijo Wolley kaatui kotisalissaan Nurmon Jymylle. Jymy vei velttotempoisen ottelun erin 3-2. Ruotsin sensaatiomaisessa EM-joukkueessa pelannut Diana Lundvall oli Jymyn tehokkain (+9). Hän teki 20 pinnaa. Emilia Kääntä oli Puijon ahkerin pisteidentekijä (19).

Liigan kärkitaistoon povatut LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo kohtasivat Kangasalla. Pölkky oli vahvempi erin 3-1.

Pölkyn vahvistuksista Adeja Lambert ja Jalissa Trotter ovat pelanneet Mestaruusliigassa aikaisemminkin, joten heidät tiedetään laadukkaiksi pelaajiksi. Myös yleispelaaja Carlyle Nusbaum ja hakkuri Julie Lengweiler vaikuttavat hyviltä hankinnoilta.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkoi torstaina kahdella ottelulla. Sarjanousija Helsinki Volley hävisi LP Viestille 1-3, ja Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti Kuortaneen 3-0.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga 25.9.2021

Puijo-Jymy 2-3
OrPo-WoVo 3-0
Kangasala-Pölkky 1-3