Ruotsin tähtihakkuri Isabelle Haak pelaamaan Suomeen

Kuva: CEV.eu

Suomessa nähdään alkavalla kaudella lentopallon Mestarien liigan otteluita ja runsas määrä lajin maailmantähtiä.

Naisten Mestaruusliigan hallitseva voittaja LP Viesti pelaa Mestarien liigassa, nimellä LP Salo. Alkulohkossa vastaan tulevat turkkilainen VakifBank Istanbul, ranskalainen ASPTT Mulhouse ja italialainen Vero Volley Monza.

Euroopan lentopalloliitto CEV arpoi alkulohkot perjantaina.

Ruotsin tähtihakkuri Isabelle Haak on kuumin nimi Saloon vierailulle tulevista. VakifBankia edustava Haak vain vahvisti mainettaan äskettäisissä EM-kisoissa, joissa Ruotsi eteni sensaatiomaisesti kahdeksan parhaan joukkoon.

Haak teki kisoissa peräti 175 pistettä.

Isabelle, 22 vuotta ja 196 senttimetriä, on noussut nopeasti naisten kansainväliselle lentopallohuipulle. Juniori-ikäisenä Isabelle Haak alkoi tehdä nimeä Engelholmin joukkueessa ja nousi Ruotsin maajoukkueeseen vain 14-vuotiaana. Vuonna 2016 hän aloitti ammattilaisuran: ennen VakifBankia hän ehti pelata ranskalaisessa Beziersissä ja italialaisessa Scandiccissa.

Saloon on määrä saapua myös Isabellen siskon Anna Haakin. Hän pelaa Mulhousen joukkueessa.

– Isabellella on paljon vahvuuksia. Hän lyö kovaa ja ponnistaa korkealle. Hän voi lyödä torjunnan yli, ja syötöissä on hurjasti voimaa. Lisäksi hän on erinomainen torjuja. Hänen puolustamisensakin on kehittynyt, Anna Haak kertoo siskostaan.

Monzan tähti on serbialainen Brankica Mihajlovic, joka kuuluu maailman parhaisiin yleispelaajiin.

LP Salolla on edessään kolmas kausi Mestarien liigassa, Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa. Nykymuotoisessa Mestarien liigassa ovat pelanneet suomalaisista joukkueista myös Hämeenlinnan Lentopallokerho ja VaLePa.

Miesten hallitseva Suomen mestari VaLePa (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) yrittää alkavalla kaudella Mestarien liigaan karsintojen kautta.