Isabelle Haak on lentopallon supertähti – ”Ponnistaa korkealle, lyö torjunnan yli”

Kuva: CEV. eu

Ruotsi jatkaa voitokkaasti lentopallon naisten EM-kisoissa.

Torstaina Ruotsi avasi 3-2-voitolla Suomesta. Lauantaina Ruotsi kohtasi lohkojärjestäjä Romanian ja otti täyden pistepotin 3-0-voitolla.

Huippuhakkuri Isabelle Haak oli jälleen vireessä. Hän teki ottelun tuotteliaimpana 22 pistettä. Haak päätti hyökkäyksensä tehokkaasti (15 pistettä) ja lisäsi saldoonsa vielä kolme torjunta- ja neljä läpisyöttöpistettä.

Myös Isabellen sisko, yleispelaaja Anna Haak, pelasi erinomaisesti. Hän oli avauskokoonpanossa kaikissa erissä ja kirjautti 15 pinnaa.

– Jatkoimme siitä, mihin Suomi-ottelussa jäimme, Anna Haak tokaisi Romania-voiton jälkeen.

– Erittäin vahva esitys meiltä, torjuntapeli oli erinomaista. Seuraava vastustaja, Turkki, on suuri lentopallomaa, joten se on sitten aivan eri peli. Nyt olemme kuitenkin äärimmäisen luottavaisia.

Isabelle, 22 vuotta ja 196 senttimetriä, on noussut nopeasti naisten kansainväliselle lentopallohuipulle. Hän edustaa turkkilaista VakifBank Istanbulia, joka on yksi maailman parhaista seurajoukkueista.

– Isabellella on paljon vahvuuksia. Hän lyö kovaa ja ponnistaa korkealle. Hän voi lyödä torjunnan yli, ja syötöissä on hurjasti voimaa. Lisäksi hän on erinomainen torjuja. Hänen puolustamisensakin on kehittynyt, Anna Haak luetteli.

Juniori-ikäisenä Isabelle Haak alkoi tehdä nimeä Engelholmin joukkueessa ja nousi Ruotsin maajoukkueeseen vain 14-vuotiaana. Vuonna 2016 hän aloitti ammattilaisuran: ennen VakifBankia hän ehti pelata ranskalaisessa Beziersissä ja italialaisessa Scandiccissa.

Romaniassa pelattavan lohkon kärjessä ovat odotetusti Alankomaat ja Turkki, jotka ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Suomi on hävinnyt kaikki kolme mittelöään: Ruotsille, Alankomaille ja Ukrainalle. Lauantaina tuli 1-3-tappio Ukrainan käsittelyssä.

Lauantaisen ottelukierroksen trilleristä vastasivat Unkari ja Sveitsi. Sveitsi taisteli 3-2-voittoon vietyään ratkaisuerän pistein 15-11.

– Tulimme näihin kisoihin uskoen, että voimme ottaa voittoja. Olen todella tyytyväinen siihen, miten taistelimme loppuun asti ja uskoimme itseemme ja voittamiseen, kommentoi Sveitsin kapteeni Laura Künzler.

Lentopallon EM-kisojen ensimmäinen kolmen voiton joukkue on Puola, joka kukisti lauantaina Tshekin erin 3-1. Loistokuntoon päässyt puolalaishakkuri Magdalena Stysiak tehtaili 24 pinnaa ja nousi kisojen pistepörssin kärkeen.

EM-kisojen alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Kaikissa neljässä alkulohkossa on kuusi joukkuetta. Yksinkertaisen sarjan jälkeen kaikkien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.

Lentopallon naisten EM-kisat 21.8.2021

Azerbaidzhan – Bosnia ja Hertsegovina 0-3
Ranska-Serbia 0-3

Tshekki-Puola 1-3
Bulgaria-Espanja 3-0

Valko-Venäjä – Kroatia 3-0
Unkari-Sveitsi 2-3

Suomi-Ukraina 1-3
Romania-Ruotsi 0-3