Suomen tie nousemassa pystyyn lentopallon EM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Suomi on kolmenkin ottelun jälkeen ilman voittoa lentopallon naisten EM-kisoissa 2021.

Kolmas tappio tuli lauantaina ottelussa Ukrainaa vastaan. Ukraina voitti erin 3-1.

Ukrainan voittoerät päättyivät pistein 25-19, 25-23 ja 25-22. Suomi otti hyvällä taisteluilmeellä kolmannen erän 28-26. Alkulohkoa pelataan Cluj-Napocassa, Romaniassa.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Anna Czakan ja Daniela Öhman sekä libero Netta Laaksonen.

Ukraina-kamppailussa Suomen otteissa oli paljon hyvää, mutta virheiden ja epätarkkuuksien määrä oli aivan liian suuri varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Ukrainakaan ei pelaamisellaan häikäissyt. Esitys riitti kuitenkin täyteen pistepottiin.

Hyökkäysteho oli Suomella liikaa Korhosen (15 pistettä) ja Czakanin (12 pistettä) varassa. Michaela Madsen tuli vaihdosta ja teki runsaassa kahdessa erässä yhdeksän pinnaa. Madsen oli lopulta Suomen tehokkain pelaaja merkinnällä +9.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi piti välillä villiä vaihtorulettia yllä. Vain Iina Andrikopoulou ja Laura Penttilä jäivät ilman peliaikaa. Salla Karhu tuli vaihdosta Kokkosen tilalle ja pelasi suurimman osan ottelusta. Riikilä oli avauksessa kaikissa erissä.

– Teimme parhaamme, mutta Ukraina oli hyvä. Puolustuksemme parani ottelun edetessä. Valitettavasti emme pystyneet voittamaan vielä toista erää ja viemään ratkaisua viidenteen erään. Nyt otamme vain yhden erän kerrallaan ja katsomme, mitä tapahtuu, sanaili Riikilä.

Ukraina oli selvästi parempi aloitussyötön vastaanotossa ja pystyi pelaamaan tarvittavat hyökkäyspaikat 194-senttiselle hakkurille Olesia Rihliukille. Hän merkkautti 20 pistettä.

– Olen todella onnellinen, tämä oli tärkeä voitto. Meillä oli erittäin hyvä puolustus ja torjunta. Teemme parhaamme, jotta voittoja tulee lisää, Rihliuk kommentoi.

Suomella olivat alla tappiot Ruotsille (2-3) ja Alankomaille (0-3).

Kolmen perättäisen ottelupäivän jälkeen Suomi huilaa sunnuntain. Maanantaina vastaan tulee Turkki ja tiistaina Romania. Suomen on käytännössä voitettava molemmat ottelut edetäkseen alkulohkosta jatkoon.

Varsinkin Turkki on kova pala, sillä joukkue kuuluu maailman parhaisiin.

Lentopallon naisten EM-kisojen 2021 alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Kaikissa neljässä alkulohkossa on kuusi joukkuetta. Yksinkertaisen sarjan jälkeen kaikkien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.