EM-lentopallo: Alankomaat käveli Suomen yli

Kuva: CEV.eu

Suomi on avannut lentopallon naisten EM-kisat 2021 kahdella tappiolla. Toisessa alkulohko-ottelussaan perjantaina Suomi hävisi Alankomaille erin 0-3.

Euroopan rankingin jaetulla toisella sijalla oleva Alankomaat oli ottelussa todella selkeä ennakkosuosikki, ja joukkue pelasi asemansa mukaisella tavalla. Erät päättyivät pistein 25-10, 25-10 ja 25-18.

Alkulohkoa pelataan Cluj-Napocassa, Romaniassa.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Yasmine Madsen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Daniela Öhman ja Anna Czakan sekä libero Netta Laaksonen.

Kaksi ensimmäistä erää olivat julmaa kertomusta Euroopan kärjen ja Suomen välisestä tasoerosta. Tasoeroa levensivät Suomen lukuisat turhat virheet. Suomi alkoi saada rohkeutta ja varmuutta kolmannessa erässä, mutta erävoittoon eivät eväät riittäneet.

Molemmat joukkueet kierrättivät kokoonpanoaan vahvasti. Suomelta vain Michaela Madsen, Piia Korhonen ja Laura Penttilä eivät käyneet kentällä.

Kokkosen suoritus oli olosuhteisiin nähden hyvä, sillä hänen oma pelinsä päätyi viisi pistettä plussalle. Hän teki viisi hyökkäys- ja kolme torjuntapistettä.

– Pelaamme kaikki ottelut täysillä, vaikka tänään oli paljon tasoeroa. Otamme yhden ottelun kerrallaan ja keskitymme seuraavaan otteluun. Huomenna menee paremmin, Kokkonen sanoi.

Juliet Lohuis oli Alankomaiden ykkönen 12 pinnallaan. Celeste Plak oli yksi pelaajista, joka hyötyi joukkueen kierrättämisestä.

– Olen iloinen, että pääsin pelaamaan tänään. Joukkue teki hyvää työtä. Täytyy pitää perspektiivi, mutta kyllä me olimme paljon parempia kuin Suomi. Huomenna on lepopäivä, ja se käytetään harjoitteluun, nukkumiseen ja syömiseen, Plak kommentoi.

Suomella oli alla torstainen 2-3-tappio Ruotsille. Suomen loput alkulohkovastustajat ovat lauantaina vastaan tuleva Ukraina sekä Turkki ja lohkon järjestäjämaa Romania.

Kahden tappion jälkeen lauantainen Ukrainan kohtaaminen on Suomelle todennäköinen kohtalonottelu. Ilman voittoa Suomella olisi vain teoreettiset mahdollisuudet jatkoon. Jatkoon menevät kaikkien lohkojen neljä parasta.

EM-kisojen alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa.

Lentopallon naisten EM-kisat 20.8.2021

Azerbaidzhan-Belgia 0-3
Venäjä-Ranska 3-1

Tshekki-Saksa 1-3
Kreikka-Puola 0-3

Italia – Valko-Venäjä 3-0
Unkari-Slovakia 3-1

Suomi-Alankomaat 0-3
Turkki-Ukraina 0-3