Lentopallon EM-kisoissa hakkurisiskokset – eri puolilla verkkoa

Kuva: CEV.eu

Hallitseva Euroopan mestari Serbia aloitti vakuuttavasti lentopallon naisten EM-kisoissa.

Avausottelussaan kotijoukkue Serbia kaatoi Bosnian ja Hertsegovinan. Ottelu päättyi erin 3-0 ja kesti taukoineen vain hieman yli tunnin.

Erien lopputulokset kertovat olennaisen: 25-11, 25-18, 25-14. Alkulohkossa pelaavat myös Venäjä, Ranska, Azerbaidzhan ja Belgia.

Kentällä nähtiin myös siskokset: supertähti Tijana Boskovic ja Dajana Boskovic. Hakkurikaksikko pelasi tosin eri puolilla verkkoa. Tijana edustaa Serbiaa ja Dajana Bosniaa ja Hertsegovinaa.

Siskoksista tehokkain oli odotetusti Tijana, joka teki 12 pistettä. Dajana oli joukkueensa tuotteliain 10 merkinnällä.

– Olemme unelmoineet pitkään kohtaamisesta maajoukkueissa. Toisaalta Dajana on vain yksi vastustajista, olemmehan ammattilaisia. Hauskaa katsella siskoa toiselta puolelta verkkoa. Tuemme aina toisiamme, Tijana sanoi.

Suomi avasi kisataipaleensa 2-3-tappiolla Ruotsille. Tässäkin ottelussa oli siskoksia kokoonpanossa: Suomen Michaela ja Yasmine Madsen sekä Ruotsin Isabelle ja Anna Haak.

Perjantaina Suomi kohtaa Alankomaat, joka hoiteli avauksessaan Ukrainan erin 3-0. Alankomaiden Juliet Lohuis oli yksi joukkueensa hahmoista.

– Aloitimme hyvin ja pidimme tason yllä. Teimme todella hyvää työtä hyökkäyksessä. Odotamme jo innokkaasti Suomen kohtaamista, Lohuis kertoi.

Odotetussa iltakamppailussa Puola peittosi Saksan 3-1. Magdalena Stysiak oli Puolan tähti 26 pisteellään.

– Pelasimme todella hyvin! Aloitussyöttö oli aseemme, mutta hyökkäyksemmekin oli hyvä. Olen todella iloinen, että saimme heti alkuun tällaisen esityksen, Stysiak kommentoi.

Lentopallon naisten EM-kisojen 2021 alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Kaikissa neljässä alkulohkossa on kuusi joukkuetta. Yksinkertaisen sarjan jälkeen kaikkien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.

Suomen alkulohkovastustajat ovat Ruotsi, Ukraina, Turkki, Alankomaat ja lohkon järjestäjämaa Romania. Suomi pelaa lohkokamppailunsa huimalla tahdilla kuuden päivän sisään.

Lentopallon EM-kisat 19.8.2021

Suomi-Ruotsi 2-3
Alankomaat-Ukraina 3-0

Saksa-Puola 1-3
Espanja-Tshekki 1-3

Kroatia-Sveitsi 3-0

Serbia – Bosnia ja Hertsegovina 3-0