EM-lentopallo: Suomi ja Ruotsi virittivät jännityksen äärimmilleen

Kuva: CEV.eu

Suomi on avannut lentopallon naisten EM-kisat 2021 tappiollisesti. Ensimmäisessä alkulohko-ottelussaan Suomi hävisi Ruotsille erin 2-3.

Alku lupasi parempaa, sillä Suomi johti erin 2-0 (26-24, 25-17). Ruotsi löysi tasonsa ja vei kolme seuraavaa erää: 25-19, 27-25 ja 15-13. Alkulohkoa pelataan Cluj-Napocassa, Romaniassa.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Salla Karhu ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Michaela Madsen ja Anna Czakan sekä libero Netta Laaksonen.

Suomi oli joukkueista selkeästi parempi kahdessa ensimmäisessä erässä. Avauserän lopulla Ruotsi pystyi nousemaan, mutta toisessa länsinaapurilla ei ollut sanansijaa. Toisessa erässä Ruotsi oli voimaton Suomen vaarallisten aloitussyöttöjen edessä.

Sinikeltaiset saivat pelinsä kuosiin kolmannessa erässä ja menivät erävoittoon. Kun tähtihakkuri Isabelle Haakille alettiin saada riittävästi hyökkäyspaikkoja, vei Ruotsi vielä neljännenkin erän. Suomella oli neljännessä erässä ottelupallo.

Ratkaisu haettiin viidennestä erästä. Siinä Ruotsi oli vahvempi pistein 15-13. Lopputuloksella 3-2 voittaja saa kaksi sarjapistettä ja häviäjä yhden pisteen.

Suomen pisteykkönen oli Czakan 20 merkinnällään (15 hyökkäystä, 5 torjuntaa). Suvi Kokkonen tuli jo ensimmäisessä erässä Karhun tilalle. Ensimmäisen arvokisaottelunsa pelannut Laaksonen esiintyi liberona erinomaisesti.

Pelätty hakkuri Haak latasi peräti 42 pistettä saatuaan lähes puolet Ruotsin passeista.

– Teimme uskomattoman comebackin. Olen todella onnellinen voitosta, Haak kommentoi tuoreeltaan.

Hakkurivertailussa Suomen Korhonen jäi kakkoseksi. Hän pitää silti positiivisuutensa.

– Aloitimme hyvin, mutta emme pystyneet pitämään samanlaista hyökkäystä yllä. Puolustuksessakin oli vaikeaa. Eteenpäin kuitenkin mennään, ja huomenna on uusi päivä, sanoi Korhonen.

Suomen muut alkulohkovastustajat ovat perjantaina vastaan tuleva Alankomaat sekä Ukraina, Turkki ja lohkon järjestäjämaa Romania. Alankomaat voitti torstaina Ukrainan puhtaasti 3-0.

EM-kisojen alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa.