Lentopallon naisten EM-kisat: Ensimmäiset ottelut pelattu

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten EM-kisat 2021 ovat alkaneet. Avauspäivänä voittivat Turkki ja Bulgaria.

Turkki kaatoi Romanian erin 3-1. Turkki, joka kuuluu maailman parhaisiin joukkueisiin, sai heti alkuun sokkihoitoa kotijoukkue Romanian vietyä avauserän pistein 25-23.

Heti ensimmäisen erätauon jälkeen Turkki ryhdistäytyi. Romania ei päässyt enää kertaakaan yli 20 pisteen, ja turkkilaiset voittivat erin 3-1. Samassa lohkossa pelaa myös Suomi.

Turkin persoonallinen hakkuri Ebrar Karakurt oli pelipäällä ja takoi 26 pistettä. Romanian pisteykköseksi nousi Alexia Ioana Carutasu 17 merkinnällään.

Bulgaria avasi kotilohkonsa odotetulla voitolla Kreikasta. Bulgaria voitti suoraan erin 3-0. Yleispelaaja Elitsa Vasileva hoiti hyvin vastaanoton ja teki Bulgarialle 19 pistettä.

– Ennen ottelua puhuimme siitä, miten tärkeää on pitää keskittyminen yllä. Olen tyytyväinen, koska pystyimme pelaamaan tasollamme, Vasileva kommentoi.

– Olemme todella kiitollisia faneille, jotka tulivat kannattamaan meitä. Nyt täytyy valmistautua hyvin Espanja-otteluun, suunnitteli Vasileva.

Lentopallon naisten EM-kisojen 2021 alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Kaikissa neljässä alkulohkossa on kuusi joukkuetta. Yksinkertaisen sarjan jälkeen kaikkien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.

Suomen alkulohkovastustajat ovat Ruotsi, Ukraina, Turkki, Alankomaat ja lohkon järjestäjämaa Romania. Turkki ja Alankomaat ovat omassa kastissaan. Sen sijaan Ruotsia, Ukrainaa ja Romaniaa vastaan Suomella on saumat taistella tasaväkisesti.

Suomi avaa torstaina 19. elokuuta Ruotsia vastaan. Suomi pelaa lohkokamppailunsa huimalla tahdilla kuuden päivän sisään.