Lentopallon naisten EM-kisat 2021: Suomen joukkueen esittely

Kuva: CEV.eu

Suomi pelaa lentopallon naisten EM-kisoissa 2021. Maanosan lopputurnaus käynnistyy 18. elokuuta.

Alkulohko-ottelunsa Suomi käy Cluj-Napocassa, Romaniassa. Suomen vastustajat ovat Ruotsi, Ukraina, Turkki, Alankomaat ja lohkon järjestäjämaa Romania.

Suomi avaa torstaina 19. elokuuta Ruotsia vastaan.

Muut kolme alkulohkoa kamppaillaan Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Euroopan mestaruutta puolustaa Serbia.

Suomi on mukana EM-lopputurnauksessa toista kertaa perättäin. Kaksi vuotta sitten Suomi voitti yhden alkulohko-ottelun ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomi ei pelaa EM-kisoissa parhaalla kokoonpanollaan. Vahvuudesta puuttuvat keskitorjuja Roosa Laakkonen ja libero Roosa Koskelo. Laakkonen oli EM-kisoissa 2019 yksi parhaista torjujista. Koskelo taas tunnetaan puolustuspelin spesialistina Bundesliigasta ja Mestarien liigasta.

Poissaoloista huolimatta Suomi saa jalkeille mielenkiintoisen joukkueen, jolla on mahdollisuudet jatkoon. Se vaatii saumatonta joukkuepeliä, vastuunkantajien onnistumista ja nuorempien vahvaa esiintuloa.

Seuraavassa Suomen lentopallomaajoukkueen esittely pelipaikoittain.

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Ranskalaista Nantesia edustava Alanko on selkeä ykköspassari. Hän ei ollut parhaimmillaan EM-karsinnoissa, mutta leiritys ja harjoitusottelut ovat varmasti tehneet hänelle hyvää. Kylmäaho on hyvä kakkospassari, jolle on käyttöä, kun taktisia vaihtoja tarvitaan.

Hakkurit: Piia Korhonen, Yasmine Madsen, Iina Andrikopoulou

Korhonen kuuluu Alangon ohella Suomen tärkeimpiin pelaajiin. Hänelle on saatava paljon hyökkäyspaikkoja, muuten Suomen mahdollisuudet kisoissa ovat pienet. Madsen on hyvä kakkonen. Hän on kehittynyt hakkurin roolissa vakuuttavasti (aiemmin hän pelasi keskitorjujana). Andrikopoulou on tulevaisuuden nimi.

Yleispelaajat: Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Emmi Riikilä, Ronja Heikkiniemi

EM-kisat 2021 ovat Kokkoselle mahdollisuus ottaa askel kohti kansainvälistä tähteyttä. Karhun taisteluilmettä ja pelisilmää tarvitaan aina. Suomi pelaa alkulohko-ottelunsa hurjalla tahdilla kuuteen päivään, joten Riikilältä ja Heikkiniemeltä on löydyttävä tuntuvia apuja.

Keskitorjujat: Michaela Madsen, Daniela Öhman, Anna Czakan

Tasainen pelipaikka, jolla jokaiselle on luvassa vastuuta. Madsen pelasi mainiot kisat kaksi vuotta sitten. Öhman ja Czakan nousivat puolestaan väkevästi esiin kevään EM-karsinnoissa. Joukkueessa on vain kolme varsinaista keskitorjujaa, mutta tarvittaessa myös Yasmine Madsen voi pelata keskustassa.

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä

Suomen liberoilla on potentiaalia ja nuoruuden intoa, kokemusta ei niinkään. Laaksonen teki maajoukkuedebyyttinsä EM-karsinnoissa ja esiintyi oivallisesti. Jos hän jatkaa myönteistä kehitystrendiä, Penttilän rooli jää pieneksi.

Lentopallon EM-kisojen 2021 alkulohkoissa on kaikkiaan 24 joukkuetta. Kaikista lohkoista neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin. Syksyllä myös Suomen miehet pelaavat EM-kisoissa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue EM-kisoissa 2021

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Hakkurit: Piia Korhonen, Yasmine Madsen, Iina Andrikopoulou

Yleispelaajat: Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Emmi Riikilä, Ronja Heikkiniemi

Keskitorjujat: Michaela Madsen, Daniela Öhman, Anna Czakan

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä

Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi