”Fiilikset korkealla” – lentopallovalmentaja Tuomas Alatalo ajoi yli 700 kilometriä avausotteluun

Alatalo ja Lempo-Volley sopivat yhteistyöstä toukokuussa. Kuva: Antti Raunio

Lempo-Volleyn miehet aloittavat kautensa lentopallon 1-sarjassa viikonloppuna. Viime kauden välieräjoukkue Lempo on uusiutunut viime kaudesta jonkin verran pelaajiston ja valmennuksen osalta.

Esa Kunnarin jäätyä pois päävalmentajavastuun otti Tuomas Alatalo. Hänen apunaan valmennuksessa ovat Marko Laakso ja Kari Nieminen. Alatalo muistetaan erityisesti naisten mestaruusliigavalmentajana: pääsarjassa hän on luotsannut OrPoa, LP Kangasalaa, Pölkky Kuusamoa ja Woman Volleyta.

Alatalon syyskauden tilanne on omalaatuinen: hän asuu vielä joulukuuhun asti Kuusamossa, mistä käsin hän käy syyskaudella muutaman kerran Lempäälässä. Sarja-avaus sai Alatalon reissaamaan yli 700 kilometriä Pirkanmaalle.

– Sarja-avaus edessä, fiilikset korkealla. Uskon, että jokainen joukkue odottaa innokkaana pelaamista pitkästä aikaa yleisön edessä. Itselläkin mukava kutina, pakko ajella Kuusamosta paikan päälle, jotta pääsi kokemaan Hakkarin tunnelmaa heti ensimmäisessä ottelussa, Alatalo fiilistelee.

Lempo-Volleylla on laaja 16 sopimuspelaajan rinki, ja yhteistyö seuran 2-sarjajoukkueen kanssa tuo peliaikaa kaikille. Tuoreimmat sopimuspelaajat ovat keskitorjujat Sten Kruuda ja Tatu Härkönen, jotka laittoivat nimet paperiin viime viikolla.

– Totta kai hymyilyttää, kun tuli varmistus Tatulta ja Stefalta, että he pelaavat tulevan kauden, Lempo-manageri Juha Raunio kertoo.

Uusia nimiä lempääläisryhmässä ovat hakkuri Joel Itänen, yleispelaaja Arttu Moisio, passarit Ville Tuki ja Arttu Lehtimäki sekä keskitorjujat Rolle Jokela, Jani Liski ja Veeti Ahlfors.

Kokemusta ryhmään tuovat viime kauden tapaan kapteeni ja libero Jyri Niemi, hakkuri Tuomas Sillanpää sekä yleispelaajaosaston luottonimet Tomi Rumpunen ja Simo Puttonen. Seuran omista kasvateista Kalle Nieminen, Niko Montonen ja Tommi Nieminen ovat murtautuneet edustusjoukkueeseen jo viime kaudella.

Lauantaina Lempo palasi kotiyleisön eteen virallisessa sarjaottelussa noin 10 kuukauden tauon jälkeen.

– Haluamme tarjota kotiyleisölle taistelevan joukkueen, tuuletuksia sekä totta kai hyvää lentopalloa. Ei tässä peli vielä valmista ole, Alatalo näkee.

Harjoituskaudella Lempon ryhmästä säväytti etenkin Nurmon Jymystä siirtynyt Joel Itänen. Hakkurin ja yleispelaajan paikkaa pelaava Itänen on ollut mukana myös Akaa-Volleyn liigajoukkueen harjoitusotteluisssa paikkaamassa maajoukkuekiireiden keskellä ollutta hakkuri Urpo Sivulaa.

Lempon tavoitteet ovat keväässä, mutta hyvä alku kauteen on tietenkin tärkeä, niin kuin kaikille.

– Treeneissä ollut hyvää pöhinää päällä, vaikka kuusikkoa ei olla liikaa vielä ehditty treenaamaan alkukaudesta. Tosipelit ovat sitten keväällä, pidetään huoli, että ollaan kahdeksan parhaan, hakkuri Tuomas Sillanpää luo katsetta jo pidemmälle.

Lauantaisessa 1-sarjan avausottelussaan Lempo-Volley voitti Oulun Kiskon 3-0.

Lähde: Lempo-Volley