Ruotsi teki sensaation EM-lentopallon pudotuspeleissä

Kuva: CEV.eu

Ruotsi etenee historiallisesti kahdeksan parhaan joukkoon lentopallon naisten EM-kisoissa 2021.

Lauantaina Ruotsi yllätti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Bulgarian. Voitto tuli huikean jännittävien vaiheiden jälkeen erin 3-2.

Ruotsi voitti toisen, kolmannen ja viidennen erän. ”Nitroerä” päättyi pistein 19-17. Ottelu pelattiin Plovdivissa, Bulgariassa.

Bulgaria oli ottelussa selkeä ennakkosuosikki. Bulgaria yllätti ja voitti kotikentällään pelaamansa alkulohkon kaadettuaan muun muassa Puolan. Ruotsi voitti viidestä alkulohko-ottelustaan kaksi.

Nuori hakkuritähti Isabelle Haak oli neljännesvälierässä Ruotsille taas tärkeä ja teki 26 pistettä. Bulgaria varjosti Haakia herkeämättä, joten passari Vilma Anderssonin oli pakko levittää peliä. Hyökkäyksessä Anna Haak ja Alexandra Lazic tukivatkin hyvin.

– En tajua, miten voitimme. Meillä ei ollut paineita. Olen niin ylpeä joukkueesta. Kova ottelu, mutta olen onnellinen voitosta. Elämme jo unelmaamme, mutta yritämme pelata hyvin myös puolivälierissä, Isabelle Haak kommentoi.

Bulgarian paras pisteidentekijä oli Elitsa Vasileva 17 merkinnällään.

EM-kisojen pudotuspeliottelu oli Ruotsin lentopallonaisille historian ensimmäinen. Länsinaapurissa kamppailua pidettiin maan suurimpana sitten vuoden 1989, jolloin Ruotsin miehet etenivät EM-loppuotteluun.

Lentopallovoitosta tuli Ruotsissa ykkösaihe lauantain myöhäisillassa. Jopa suositut iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet, jotka eivät tavallisesti käsittele lajia lainkaan, nostivat lentopallon pääuutisekseen.

– Ensimmäisessä erässä saimme kovaa kyytiä ja aloimme ajatella, että mitä meillä on hävittävää. Sitten kasvoimme joukkueena, Lazic sanoi yleisradioradioyhtiö SVT:lle.

Lauantain aiemmassa neljännesvälierässä Alankomaat voitti Saksan erin 3-1. Alankomaiden Anne Buus teki 28 pistettä ja nousi kamppailun pisteykköseksi.

Suomen EM-ottelut päättyivät jo tiistaina. Suomi voitti yhden lohko-ottelun ja sijoittuu todennäköisesti 18:nneksi.

Lentopallon EM-kisojen neljännesvälierät jatkuvat sunnuntaina.