VaLePa sai Benfican olon vaikeaksi – ”Meillä on edelleen mahdollisuus”

Kuva: CEV.eu

VaLePa joutui pahaan rakoon lentopallon Mestarien liigan karsinnoissa. Toisen kierroksen avausottelussa VaLePa hävisi vieraissa Benficalle 0-3.

Vaikka luvut olivat verrattain selkeät (VaLePa sai 23, 21 ja 18 eräpistettä), portugalilaisen Benfican valmentaja Marcel Matz antoi krediittiä vierasjoukkueelle.

– Ottelu oli vähän kummallinenkin. Vastustaja tiesi, milloin kannattaa pelata keskustan kautta, ja se teki pelaamisestamme vaikeaa, Matz kommentoi ottelun jälkeen.

VaLePan (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) passari Mikko Esko tietää lääkkeet, joiden avulla toive jatkopaikasta pidetään elossa.

– Benfica pelasi hyvin. Heidän passi- ja hyökkäyspelinsä oli hyvää. Ensi viikolla kotiottelussa meidän on syötettävä vähän paremmin ja pelattava aggressiivisemmin. Uskon, että meillä on edelleen mahdollisuus, sanoi Esko.

Nyt kun koko Eurooppa on vapautunut koronavirusrajoituksista lentomatkustukseen, on sopivien lentoreittien ja -aikataulujen löytyminen varsin haasteellista. Siksi myös Sastamalan pukkipaitojen matka keskiviikkona Lissaboniin kesti tavallista pidempään. Keskiviikkona joukkue pääsi vielä venyttelemään matkakankeita jäseniä Benfican kotisaliin. Torstaina joukkue oli parhaalla mahdollisella tavalla valmis kohtaamaan Portugalin mestarijoukkueen.

Aloituskokoonpanot:

Benfica: Violas, Wohlfahrsträtter, Soares, Ryuma, Lopes, Caspar; Casas
VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin; Ruohola

VaLePan alku pelissä oli nihkeä, ja joukkue teki virheitä. Benfica puolestaan tuli otteluun isännän ottein. VaLePan Alberto Cavasin löysi hyökkäyksiin tehoa, joukkue sai torjuntoja ja nousi haastamaan kotijoukkuetta tosissaan.

Toinen ja kolmas erä menivät selkeämmin Benficalle. VaLePan pelaajat pitivät pelin tasaisena ja olivat johdossakin. Erien lopussa Benfica onnistui syötöillä sotkemaan suomalaisjoukkueen hyökkäyspeliä.

Alberto Cavasin pelasi pukkipaidassa tasaisimman pelinsä ja oli hyökkäyksen tehossa Benfican Hugo Casparia edellä. Myös keskitorjujat Mikko Karjarinta ja Severi Savonsalmi käyttivät saamansa paikat tehokkaasti. Jiri Hänninen oli yleispelaajista tehokkain.

Benfican passari Tiago Violas käytti tarkan vastaanoton ansiosta paljon keskitorjujia. Yleispelaaja Andre Ryumalla on iso rooli joukkueessa. Suomalaishakkuri Aaro Nikula pääsi piipahtamaan vaihdosta kentällä.

Ensi keskiviikkona pelataan toinen osaottelu Sastamalassa. Jatkoon pääsy edellyttää VaLePalta 3-0- tai 3-1-voittoa ja sen jälkeen pitää selvittää vielä ns. kultainen erä.

Lentopallon Mestarien liigan 2021–2022 alkulohkot käynnistyvät marraskuussa. Mestarien liiga on Euroopan merkittävin seurajoukkuekilpailu.

Alkulohkoihin pääsee sekä miesten että naisten Mestarien liigassa 20 joukkuetta. Joukkueet jaetaan viiteen neljän joukkueen vahvuiseen lohkoon. Suomea edustaa LP Salo (LP Viesti) naisten Mestarien liigassa.

Teksti: Lentopallo.info, VaLePa, CEV