Viisi ottelua, viisi voittoa – Savo Volley lentopallon Mestaruusliigan kärkeen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Savo Volley on siirtynyt sarjakärkeen.

Tiistaina Leppävirralla Savo oli kotiottelussaan Kokkolan Tiikereitä etevämpi. Ottelu päättyi erin 3-1.

Savo Volley otti voittoeränsä pistein 25-13, 25-23 ja 25-15. Tiikerit vei toisen erän 25-23.

Melkoisista korkeuksista iskevä hakkurinuorukainen Veikka Lindqvist teki 20 pistettä Savo Volleylle. Lindqvistille, 17 vuotta ja 203 senttimetriä, tulee vielä melko paljon virheitä, ja tiistainakin teholukema oli vain +8. Suosikkipelaaja Antti Siltala paukutti kotijoukkueelle peräti seitsemän ässää.

Oskari Keskinen oli Tiikerien pisteykkönen (16). Yleispelaaja Arttu Tupelilla oli verrattain synkkä ilta. Hänen oma pelinsä painui lukemaan -14.

– Ei kyllä helpolla tulleet pisteet. Toisessa erässä lähti vähän lipsumaan, mutta hyvin kasattiin itsemme kolmanteen erään. Ei ollut niin virheherkkää kuin Hurmosta vastaan. Syöttövirheitä tuli paljon, ehkä vähän liikaa räiskittiin, Savo-passari Fedor Ivanov kertasi Ruudulle.

Savo Volley on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan. Ainoa kauneusvirhe on 3-2-voitto Karelian Hurmoksesta, joka tiesi yhden pisteen menettämistä. Myös Vantaa Ducks (neljä voittoa) on tappioton Mestaruusliigassa.

Naisten Mestaruusliigan kärjessä ovat Pölkky Kuusamo ja LP Viesti, joilla on molemmilla kuudesta ottelusta viisi voittoa ja 15 sarjapistettä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona yhdellä miesten ottelulla ja kolmella naisten kamppailulla.