Lentopalloilija Egor Kliuka kuritti entistä joukkuettaan ennätyspistein

Kuva: CEV.eu

Venäjän lentopalloliigassa Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen joukkueilla oli vaihtelevaa menestystä viikonloppuna. Sammelvuon tilille tuli voitto jännitysottelussa, ja Kermisen ryhmä joutui maistamaan tappiota.

Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit nujersi todellisessa trillerissä Belogorie Belgorodin erin 3-2. Eriä voitettiin vuorotahtiin, kunnes Zenit vei ”nitroerän” nimiinsä pistein 15-10.

Kolmen kamppailun jälkeen Zenitillä on kaksi voittoa ja yksi tappio.

Zenitin ja Belgorodin välisessä ottelussa Egor Kliuka nousi huimaan rooliin. Hän aloitti tutulla yleispelaajan paikalla, mutta hävityn erän jälkeen Sammelvuo vaihtoi hänet hakkuriksi.

Kliuka, entinen Belgorod-pelaaja, kohensi omia Zenit-ennätyksiään pyssyttäen peräti 34 pistettä, joista kuusi tuli ässäsyötöillä.

– Joukkueessamme on monta johtohahmoa, jotka pystyvät tekemään aloitteita ja ottamaan vastuuta. Nyt Egor oli sellainen johtaja, hän pelasi loistavasti, Sammelvuo kommentoi.

– Olen kiitollinen joukkueelle tästä voitosta. Olimme voittaneet Belgorodin viimeksi selkeästi, joten keskittyminen oli välillä vaikeaa. Tärkeintä oli kuitenkin, että joukkue osoitti luonnetta, lisäsi suomalaisvalmentaja.

Kliuka siirtyi Venäjän Superliigan pistepörssin ykköseksi 68 pisteen saaliillaan. Toisena on Belgorodin hakkuri Mohammed Al Hachdadi. Kliuka jakaa ässäpörssin ykköstilaa Tsvetan Sokolovin (Moskovan Dynamo) kanssa. Kummallakin on 10 ässää koossa.

Myös Sammelvuon valmentamassa Venäjän maajoukkueessa Egor Kliuka kuuluu avainpelaajiin. Kliuka oli kesällä saavuttamassa olympiahopeaa ROC-joukkueessa. Syksyiset EM-kisat eivät Venäjältä oikein sujuneet, vaikka Kliuka pelasi hyvin hakkurina.

Moskovan Dynamo, jonka liberona pelaa Lauri Kerminen, kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. Lokomotiv Novosibirsk oli kotonaan parempi suoraan 3-0. Kerminen pelasi liberona jokaisessa erässä. Hän vastaanotti 20 vastustajan aloitussyöttöä. Nostoissa tuli kaksi suoraa virhettä.

Äskettäin Dynamo täydensi palkintokaappiaan ja voitti Venäjän supercupin. Loppuottelussa kaatui Pietarin Zenit.

Suurseura Kazanin Zenitin peli on viime kausina yskinyt, mutta nyt alkukausi on sujunut vakuuttavasti. Kazan on voittanut kaikki kolme otteluaan häviämättä erääkään. Viikonloppuna Kazan kuritti Jugraa. Yleispelaaja Bartosz Bednorz hoiti vastaanoton hyvin ja teki otteluun lyhyyteen nähden huikeat 19 pistettä.

Myös Lokomotiv on voittanut kaikki kolme otteluaan, ja eräero on 9-0.

Kerminen ja Dynamo ottelevat perjantaina Jugraa vastaan. Sammelvuon joukkueen seuraava haaste tulee lauantaina. Vastaan asettuu Dynamo-LO.