Veikka Lindqvist herättää huomiota lentopalloliigassa – ”Poika vetelee ihan hyvistä korkeuksista”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2021-2022 Veikka Lindqvist on yksi kiinnostavimmista nuorista pelaajista.

Mikkelistä kotoisin oleva Lindqvist hankittiin kuluvaksi kaudeksi Savo Volleyn joukkueeseen. Aiempaa kokemusta löytyy Kuortaneelta, Suomen nuorten maajoukkueesta ja Pielaveden Sammon junioreista.

Lindqvistillä on mukavat 203 senttimetriä mittaa ja ikää 17 vuotta. Täysi-ikäisyys tulee hakkurille mittariin marraskuussa 2021.

Alkukaudella monet ovat jo panneet merkille korkealle ponnistavan ja rohkeasti hyökkäävän nuorukaisen. Tiistaina hän pelasi ensimmäisen kerran avauskokoonpanossa kotiyleisön edessä. Savo Volley voitti Leppävirralla Kokkolan Tiikerit erin 3-1, ja Lindqvist teki ottelun tuotteliaimpana 20 pistettä.

– Alku oli vähän kankea, mutta siitä se lähti kulkemaan. Ihan positiivinen fiilis, vaikka virheitä tuli vähän liikaa, Lindqvist kommentoi.

Veikka Lindqvist on päässyt haasteelliseen asemaan heti avauskaudellaan. Savo Volley on hallitseva SM-hopeamitalisti, ja hakkurin paikalla taistellaan peliajasta tähtipelaaja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun kanssa. Tuoreella kaudella Lindqvist on pelannut 12 erässä (40 pistettä) ja Ojansivu 11 erässä (44).

– Hyvältähän se peliaika tuntuu. Pelaamaan tänne on tultu, Lindqvist alleviivaa.

Savo Volley on voittanut kaikki viisi otteluaan ja miehittää Mestaruusliigan kärkipaikkaa. Päävalmentaja Timo Tolvanen suhtautuu Lindqvistin pelaamiseen ja kehittymiseen rauhallisen rakentavasti.

– Veikalle kotiyleisön edessä ensimmäinen peli. Tosi hermostuneen oloinen alku häneltä, mutta suoritus parani loppua kohden, Tolvanen arvioi.

– Poika vetelee ihan hyvistä korkeuksista. Jätkien pitää jeesata Veikkaa, ja Veikan pitää kantaa tietysti oma vastuunsa, valmentaja kuvaili asetelmaa.

Savo Volley hakee kuudetta perättäistä voittoaan sunnuntaina. Joukkue matkustaa Raision Loimun vieraaksi.

Naisten Mestaruusliigan kärjessä ovat Pölkky Kuusamo ja LP Viesti, joilla on molemmilla kuudesta ottelusta viisi voittoa ja 15 sarjapistettä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten ottelulla Raision Loimu – Hurrikaani-Loimaa sekä naisten kamppailuilla LP Kangasala – Helsinki Volley, LP-Vampula – LP Viesti ja OrPo – Puijo Wolley.