Lentopalloilija Eemeli Kouki siirtyy TUTO Volleyn joukkueeseen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa nousijajoukkue TUTO Volley on täydentänyt joukkuettaan Eemeli Koukilla ja Juan Camilo Estupinalla.

Yleispelaaja Eemeli Kouki on tuttu monien vuosien ajalta lentopallon pääsarjasta. Viimeksi hän on pelannut liigaa Hurrikaani-Loimaan joukkueessa.

Koukilla on kokemusta Suomen maajoukkueesta. Ulkomaista liigavauhtia hän kokeili joitain vuosia sitten Steaua Bukarestissa.

Turkulainen TUTO Volley nousi Mestaruusliigaan täksi kaudeksi voitettuaan 1-sarjan. Kouki on verrattain kokenut pelaaja, mutta pyrkii edelleen eteenpäin.

– Kesällä tein omatoimisesti vähän erilaista treeniä salilla kuin lentopallossa yleensä. Nyt joukkueen mukaan hypättyäni on aika muuttaa harjoittelua nopeusvoiman suuntaan ja saada kroppa toimimaan lentopallossa tarvittavalla räjähtävyydellä, Kouki sanoo TUTOn verkkosivuilla.

– Voin halutessani tehdä myös muita asioita pelaamisen ohella, mutta pystyn panostamaan myös pelkästään lentopalloon, jos siltä tuntuu.

Kolumbialainen Juan Camilo Estupina, 20, pelaa keskitorjujan paikkaa. Hän on edustanut maataan nuorten maajoukkueessa.

Neljän ensimmäisen liigaottelunsa jälkeen TUTO on pisteittä. Neljäs tappio tuli lauantaina, kun Vantaa Ducks oli kotisalissaan parempi suoraan erin 3-0.

Oululainen Lentopalloseura Etta, jolta vietiin äskettäin kaikki sarjapisteet, jatkaa nollakerhossa. Akaa-Volley oli vahvempi kotonaan 3-1.

Mestarien liigan karsinnoissa upeasti etenevä VaLePa haki voiton Raisiosta. Ottelu Loimu-VaLePa päättyi 2-3. Samoihin vierasvoittolukemiin päättyi kamppailu Karelian Hurmos – Savo Volley. Kokkolan Tiikerit kukisti kotonaan Hurrikaani-Loimaan 3-1.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Puijo Wolley taisteli hyvin kotonaan, mutta LP Kangasala väänsi 3-2-voiton. Hämeenlinnan Lentopallokerhon vuoro oli jyrätä nousijajoukkue Helsinki Volley 3-0.

OrPo puolestaan palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen. LiigaPloki kaatui Pihtiputaalla 3-0.

Lentopallon Mestaruusliiga 16.10.2021

Akaa-Etta 3-1
Hurmos-Savo 2-3
Loimu-VaLePa 2-3
Ducks-TUTO 3-0
Tiikerit-Hurrikaani 3-1

Puijo-Kangasala 2-3
Helsinki-Hämeenlinna 0-3
LiigaPloki-OrPo 0-3