Olli Kunnari kimpaantui ja katseli keltaista korttia – ”Aiheesta tuli”

Kunnari ja Akaa löivät kättä päävalmentajasopimuksesta huhtikuussa. Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volley päihitti oululaisen Lentopalloseura Ettan lauantaina lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa erin 3-1. Vaikka kaudesta on luvassa tasainen, valmentajat Olli Kunnari (Akaa-Volley) ja Olli Kuoksa (Etta) eivät antaisi liikaa painoarvoa alkukauden otteluille.

– Tässä on vielä niin paljon epätasaisuutta joukkueiden otteissa, etten paljoakaan uskalla ennustaa nykyisen sarjataulukon pohjalta, Kunnari sanoi Akaan tiedotteessa.

Kuoksa säestää kollegaansa.

– Meillä ei ole kuin viitisentoista yhteisharjoitusta takana. Otteet eivät voi olla valmiit. Homma on kaikilla joukkueilla kiinni rahasta. Riittävän kokoinen budjetti mahdollistaisi useampivuotiset pelaajasopimukset. Yhden kauden sopimukset vievät siihen, että joukkueet saadaan kokoon vasta kauden kynnyksellä, kommentoi Kuoksa.

Lauantaisessa mittelössä Akaa-Volleyn pistekuningas oli tutusti Urpo Sivula (23 pistettä). Kristo Kollo ylsi 16 pinnaan ja Joni Mikkonen 13:een. Tehokkain hyökkääjä oli Sauli Sinkkonen, jonka kymmenestä yrityksestä seitsemän tuotti tuloksen. Rauhallisena tunnettu Olli Kunnari sai ottelussa keltaisen kortin.

– Aiheesta tuli. Kimpaannuin ja sanoin hieman pahasti tuomarille, myönsi Kunnari.

Oululainen Lentopalloseura Etta, jolta vietiin äskettäin kaikki sarjapisteet, jatkaa nollakerhossa. Akaa-Volley otti puolestaan kolmannen perättäisen voittonsa.

Hallitseva Suomen mestari ja Mestareiden liigassa juuri hienosti jatkoon edennyt VaLePa koki ensimmäisen pistemenetyksensä lauantaina Raisiossa. Loimu nousi pitkän erätauon tappioasemasta taistelemaan ottelun voitosta. Viidennessä erässä VaLePan rutiini oli kuitenkin jälleen valttia ja voitto lähti vieraiden matkaan Loimun sorruttua ratkaiseviin virheisiin. Ottelun loppunumeroina screenillä loistivat taistelun tauottua 2-3.

VaLePalta sekä ykköshakkuri Jerome Cross että häntä tuurannut yleispelaaja Alberto Cavasin olivat poissa kokoonpanosta. Hakkurin tontille odotettiin täten Matias Tihumäkeä, mutta päävalmentaja Janne Kangaskokko pyöräyttikin Jiri Hännisen hakkuriksi ja nosti vaihdosta Ville Järnvallin Hännisen paikalle yleispelaajaksi.

Raision Loimulla harjoitusviikko oli ollut hyvin rikkonainen syysflunssan takia. Lopulta pelaavasta kokoonpanosta olivat sivussa vain Kulmalan veljekset.

Kolmannessa erässä Loimun valmentajalle Aitor Barrerosille nousi punainen kortti hänen protestoituaan tuomarilinjaa käsittelyvirheissä. VaLePa karkasi punaisen kortin tuomalla pisteellä 22-18-johtoon ja lähelle 3-0-voittoa, mutta Loimu nousi Sebastian Pozo Hernandezin hyvillä syötöillä ja Tayeb Einisamareinin torjunnoilla johtoasemaan ja lopulta erävoittoon.

VaLePan passari-ikoni Mikko Esko myönsi, että kolmannen erän käännekohta oli merkittävä.

– Matsi näytti tulevan meille yllättävänkin helposti. Kolmannen erän lopussa kävi se klassinen, että ehkä pikkaisen fokus karkasi vääriin asioihin. Tuli vähän tuomarikalabaliikkia, ja se ehkä vaikutti meihinkin. Ainoa, mihin olen tyytyväinen, on voitto, kommentoi Esko.

Loimu-pelaaja Väinö Rahko ei halunnut edes puhua kahdesta ensimmäisestä erästä.

– Ne olivat aika kaameaa katsottavaa. Peliin lähtö näytti vielä aamulla hyvältä, mutta sitten, kun peliin tultiin, niin se ei ollut mistään kotoisin. Pitkällä erätauolla saatiin fokus kasaan, Rahko sanoi.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 26 pistettä tehoin +13. VaLePan Sakari Mäkinen teki 23 pistettä ja uuteen rooliin hyvin sopeutunut Jiri Hänninen yhden pisteen vähemmän.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Puijo Wolley taisteli hyvin kotonaan, mutta LP Kangasala väänsi 3-2-voiton. Hämeenlinnan Lentopallokerhon vuoro oli jyrätä nousijajoukkue Helsinki Volley 3-0.

OrPo puolestaan palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen. LiigaPloki kaatui Pihtiputaalla 3-0.