Ismo Tuominen Helsinki Volleyn valmentajaksi

Lentopallon Mestaruusliigassa Helsinki Volleyn uusi päävalmentaja on Ismo Tuominen.

Perjantaina 5. marraskuuta Helsinki Volley tiedotti, ettei yhteistyö Dirk Sauermannin kanssa jatku. Apuvalmentajana toiminut Antti Lehtineva luotsasi joukkuetta väliaikaisesti.

Tuomisen kiinnittämisestä nousijajoukkue Helsinki Volley kertoi perjantaina 12. marraskuuta.

Liigadebyytissään syyskuussa Helsinki haastoi mukavasti mestarijoukkue LP Viestin, mutta sen jälkeen puhti katosi nopeasti. Ensimmäistä ottelua seurasi yhdeksän 0-3-tappiota. Kaikkein huolestuttavinta oli se, ettei nousijajoukkue pystynyt haastamaan edes muita alakastin ryhmiä.

Viime keskiviikkona Helsinki otti ensimmäisen erävoittonsa sitten liigan avauskierroksen. Töölön kisahallissa vieraillut Nurmon Jymy oli kuitenkin vahvempi 3-1-tuloksella. Nousijajoukkueen otteissa oli selkeitä piristymisen merkkejä.

Tuominen, joka on lentopalloyleisölle tuttu niin pelaajana kuin seurajoukkue- ja maajoukkuevalmentajana, tulee Helsingin luotsiksi toisen kerran. Viime kaudella hän johdatti joukkueen 1-sarjan voittoon ja liiganousuun.

– Pienen tauon jälkeen on mukava lähteä valmennukseen. Aivan ensimmäisenä pitää tutustua pelaajiin, sillä entuudestaan tuttuja pelaajia on ainoastaan neljä. Viime pelissä joukkue oli vähän jo rentoutuneemman oloinen, Tuominen sanoo.

Helsinki Volley ja Jymy pelaavat uudelleen vastakkain pääkaupungissa ensi viikon tiistaina. Helsinkiläisen lentopalloilun kannalta sopii toivoa, että yleisöä tulee enemmän paikalle – keskiviikkona yleisömääräksi kirjattiin nimellinen 123.

Pölkky Kuusamo jatkaa menoaan ilman keskitorjuja Jonna Wasserfalleria. Wasserfaller on tehnyt sopimuksen Örebron joukkueen kanssa.

Ruotsin maajoukkuepelaaja loukkaantui Mestaruusliigan ottelussa viime keväänä. Häneltä jäi kausi kesken, ja samalla loppui myös peliura Pölkyssä. Wasserfaller oli kuusamolaisjoukkueelle tärkeä pelaaja verkon keskustassa ja syöttöpaikalla. Hänen voimakas syöttönsä kuului liigan parhaisiin.

Jonna Wasserfaller, 27, toimi myös Pölkky Kuusamon kapteenina.

Pölkky kertoo somessa, että Wasserfallerin ”mahdollisesta jatkamisesta Kuusamossa käytiin keskusteluja hyvässä hengessä”, mutta lopulta päädyttiin sopimuksen purkamiseen. Purkamista varten sopimuksessa oli molemminpuolinen optio.