Lentopalloseura Ettalle yksi seurahistorian makeimmista voitoista

Etta-valmentaja Olli Kuoksa. Kuva: Erkki Kuoksa

Oululainen Lentopalloseura Etta on palautunut alkukauden järkytyksistä. Perjantaina Etta täräytti kenties kauden tähän asti merkittävimmän tuloksen ja voitti sarjakärki Savo Volleyn.

Savo Volley oli voittanut kauden kaikki kahdeksan aiempaa otteluaan. Ouluhallin komeassa, uudessa laajennusosassa Etta pyöritteli vakuuttavalla peliesityksellä 3-0-lukemat.

Etta on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan. Alla oli täysi pistepotti kamppailusta Karelian Hurmosta vastaan.

Kauden alkuvaiheessa Etta keräsi neljä sarjapistettä, mutta ne poistettiin sarjataulukosta Ettan peluutettua edustuskelvottomaksi todettua pelaajaa. Takaiskun jälkeen peliote katosi. Olli Kuoksan valmentama oululaisryhmä tulee nyt kuitenkin lujaa.

Jakub Petras ja Michael Michelau näyttivät perjantaina, mitä termi ”ulkomaalaisvahvistus” merkitsee. Hakkuri Petras teki 17 pistettä ja yleispelaaja Michelau 16. Michelaun pottiin kuuluivat kolme ässää ja kolme torjuntapinnaa.

Voittajajoukkue hehkutti somessa, että perjantainen oli ”ehkä yksi Lentopalloseura Ettan historian makeimmista voitoista”. Lehdistötilaisuudessa valmentaja Kuoksa totesi, että ”voittaminen on kyllä ihan siistiä”.

– Tällaisia sairaan siistejä tilaisuuksia ei tule ennen kuin käydään oma Via Dolorosa läpi niin peleissä kuin harjoituksissa, Kuoksa totesi.

– Ollaan tehty pitkään hyviä juttuja, mutta ei vaan millään saatu pakettia kasaan tarpeeksi ajoissa. En tiedä, onko paketti vieläkään valmis, mutta nyt se jo mahdollistaa voiton. Tiistaina jatkuu, ja lentis on kivaa.

Savo Volley sai avauserässä 21 pistettä ja jäi kahdessa jälkimmäisessä vain 17 pinnaan. Tehokkain pelaaja oli keskitorjuja Jakub Kovac (+5). Vaikeuksia oli esimerkiksi kokeneella Antti Siltalalla, jonka oma peli painui viisi pinnaa pakkaselle.

Timo Tolvanen, Savo Volleyn päävalmentaja, ei säästellyt sanojaan.

– Tänään toinen joukkue pelasi lentopalloa ja toinen joukkue luuli pelaavansa lentopalloa. Eikä tässä auta mitään sarjataulukkoja tuijotella, Etta on ihan väärällä paikalla sarjassa, sanoi Tolvanen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kahdella miesten ja kahdella naisten kamppailulla.