Lentopallon Mestaruusliiga: LP Kangasala 10 ottelun voittoputkeen

Kuva: CEV.eu

LP Kangasala on ponnistanut kymmenen ottelun mittaiseen voittoputkeen lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Lauantaisessa kärkipään ottelussa kohtasivat Pölkky Kuusamo ja Kangasala. Vierasjoukkue Kangasala oli parempi erin 3-1.

Pölkky oli viemässä ottelua jo kohti viidettä erää, mutta hyytyi lopussa pahan kerran. Kangasala sinetöi otteluvoiton vietyään neljännen erän pistein 25-15.

Hakkuri Gabriela Da Silva (16) ja yleispelaaja Emmi Riikilä (15) kantoivat päävastuun Kangasalan pistetehtailusta. Carlyle Nusbaum ja Adeja Lambert tekivät kotijoukkueelle molemmat 15 pinnaa.

Kangasala ja sarjakärki LP Viesti ovat kummatkin voittaneet kymmenen ottelua perättäin. Ne ovat liigan ainoat joukkueet, joilla on vain yksi tappio. Vahvasti on esiintynyt Pölkkykin – tappio oli kuusamolaisryhmälle vasta kauden toinen.

Pihtiputaan LiigaPlokin alamäki jyrkkenee. Puijo Wolley synkensi LiigaPlokin tilannetta entisestään ottamalla 3-0-kotivoiton.

LiigaPloki avasi kautensa mallikkaasti, mutta nyt alla on neljä perättäistä tappiota. Tilannetta vaikeuttaa oleellisesti se, että avainpelaajaksi hankitun Helena Elbäkin kausi katkesi ennenaikaisesti loukkaantumiseen.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa on puolestaan Vantaa Ducks tuloskurimuksessa. Kuudes perättäinen tappio tuli Kokkolan Tiikerien vieraana. Tiikerit voitti erin 3-1.

Tiikerien Jere Mäkinen (19) ja Ducksin Kalle Kattelus (17) olivat joukkueittensa pisteykköset.

VaLePa kunnioitti monivuotista avainpelaajaansa Antti Eskoa. Eskoa ja hänen pelinumeroaan 3 kunnioittava banneri paljastettiin Sastamalassa. Pelihallissa oli entuudestaan Edouard Venskiä kunnioittava banneri.

Itse ottelussa tahkottiin pitkän kaavan mukaan. Vähemmän kentällä nähdyt Joel Laakso ja Matias Tihumäki olivat VaLePan avauksessa, mutta Hurrikaani-Loimaa kaatui silti erin 3-2.

VaLePa (vain kuusi pelattua ottelua) pysyi Mestaruusliigan ainoana tappiottomana joukkueena. Savo Volleyn voittoputki katkesi perjantaina Oulun Ettan vieraana. Savo johtaa liigaa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kahdella miesten ja kolmella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 13.11.2021

VaLePa-Hurrikaani 3-2
Tiikerit-Ducks 3-1

Puijo-LiigaPloki 3-0
Pölkky-Kangasala 1-3