Lentopalloilija Niklas Breilinin maine kiirii nopeasti kansainvälisillä kentillä

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Niklas Breilin on aloittanut ammattilaisuransa upeasti Belgian liigassa.

Breilin on pelannut Gentin luottoliberona liigakauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Lauantaina Gent (Caruur Volley Gent) avasi voittotilinsä kaatamalla Achelin kotonaan erin 3-1.

Suomalaisliberon maine on kiirinyt nopeasti. Lauantaisessa ottelussa vastustaja kiersi Breiliniä, ja hänelle kertyi vain yhdeksän aloitussyötön vastaanottoa. Ne hän hoiteli loistavasti passari Tim Degruyterille.

Gentillä olivat alla tappiot Maaseikille ja Menenille. Kolmen ottelukierroksen jälkeen Breilin on Belgian liigan liberotilastossa kakkosena. Vain Belgian kokenut maajoukkuemies Dennis Deroey on edellä.

Lentopallo-oppinsa Salossa saatuaan Breilin, 22, tuli Suomen kentillä tutuksi Kokkolan Tiikereissä. Mestaruusliigaa hän on pelannut lisäksi Savo Volleyn väreissä. Myös maajoukkuekokemusta löytyy; menneen syksyn EM-kisoissa liberovastuun tosin kantoivat Lauri Kerminen ja Voitto Köykkä.

Huippujoukkue Maaseikin päävalmentaja Joel Banks on joutunut sivuun koronavirustartunnan vuoksi. Lauantaina Maaseikia (VC Greenyard Maaseik) luotsasi kakkosvalmentaja Ivan Janssen. Maaseik väänsi 3-2-vierasvoiton Menenistä.

Menenin (Decospan Volley Team Menen) passari Akseli Lankinen oli avauskokoonpanossa kolmessa viimeisessä erässä. Maaseikin nuori lupaus Veeti Nikkinen pääsi kahdessa erässä vaihdosta kentälle.

Maaseik johtaa Belgian liigaa voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Banks valmentaa myös Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta.

Venäjän lentopalloliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit hävisi kotonaan Kazanin Zenitille erin 1-3. Pietarilaisjoukkue on hävinnyt kolmesta viime ottelustaan kaksi.

Kazanin yleispelaaja Dimitri Volkov oli hirmuvireessä, teki 21 pistettä ja saavutti teholukeman +16. Hakkurina pelannut Egor Kliuka oli Pietarin ykkönen 17 pinnallaan.

– Erien lopuissa meidän pitäisi pystyä varmempaan ja rennompaan pelaamiseen. Täytyy vain pelata lentopalloa miettimättä, mikä tilanne on, Sammelvuo kommentoi.

– Varsinkin kahden ensimmäisen erän lopuilla pelasimme paljon huonommin kuin vastustaja. Otteluissa meille tuli liian vähän torjuntoja, mutta toisaalta hyökkäsimme paremmin, jatkoi suomalaisluotsi.

Moskovan Dynamo kaatoi Fakel Novi Urengoin suoraan 3-0. Dynamon libero Lauri Kerminen ei pelannut.

Sveitsin liigassa Lausanne katkaisi kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Lauantaina kaatui Schönenwerd vieraskentällä 3-0.

Yleispelaaja Antti Ronkainen kuului avaintekijöihin helpottavassa voitossa. Hän hoiti aloitussyötön vastaanoton virheittä ja oli joukkueensa tehokkain lukemalla +7 (saman lukeman saavutti joukkuetoveri Georg Escher).

Lausannella on kolme voittoa ja neljä tappiota. Sarjaa johtaa Amriswil.