Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Antti Esko (puku päällä) seurasi plakaatin paljastamista. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigaa 2021-2022 on pelattu noin puolitoista kuukautta. Savo Volley johtaa miesten pääsarjaa, ja naisten liigan kärjessä on LP Viesti.

Seuraavassa viisi merkittävää ilmiötä menneen viikonlopun otteluista.

5. Vantaa Ducks: Ducks aloitti kauden komeasti neljällä voitolla, mikä antoi odottaa vantaalaisjoukkueen olevan yhtä kovan kuin viime keväänä. Nyt kurssi on kuitenkin kääntynyt uhkaavaan suuntaan. Lauantaina tullut 1-3-tappio Kokkolan Tiikereille tarkoittaa, että Ducks on hävinnyt jo kuusi ottelua putkeen.

”Olihan peli välillä karmeata katsottavaa, en saa joukkueetta pelaamaan tuon paremmin. Potentiaalia on, mutta kokonaisuus ei toimi, ja se on päävalmentajan vastuulla”, Ducks-valmentaja Juho Rajala kommentoi.

4. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho joutui tappioputkeen, menetti avainpelaajia ja vaihtoi valmentajaa. Vihdoin sunnuntaina tuli positiivinen merkki, kun joukkue kaatoi vieraissa LP-Vampulan suoraan erin 3-0.

Kaksi ulkomaalaisvahvistusta, Aleksandra Cveticanin ja Jelena Oluic, puuttui kokoonpanosta. Onko Kerho nyt lähdössä nousukiitoon, ja onko siinä myös näillä kahdella roolinsa?

3. Lentopalloseura Etta: Etta teki perjantaina urotyön ja katkaisi kärkijoukkue Savo Volleyn yhdeksän ottelun voittoputken. Oululaisjoukkue pelasi mainiosti yhteen ja otti täysin ansaitun voiton. Trendi on vahvasti ylöspäin.

”Ollaan tehty pitkään hyviä juttuja, mutta ei vaan millään saatu pakettia kasaan tarpeeksi ajoissa. En tiedä, onko paketti vieläkään valmis, mutta nyt se jo mahdollistaa voiton”, Ettan valmentaja Olli Kuoksa kiteytti.

2. Antti Esko: VaLePa juhli monivuotista avainpelaajaansa Antti Eskoa lauantaina. Eskoa ja hänen pelinumeroaan 3 kunnioittava banneri paljastettiin Sastamalassa. Pelihallissa oli entuudestaan Edouard Venskiä kunnioittava banneri.

Pelinumeroiden jäädyttäminen on verrattain harvinaista lentopalloilussa. Suomessa ovat Antti Eskon lisäksi kunnian saaneet ainakin Petteri Laurila (Vantaa Ducks / Korson Veto), Aki Riihimäki (Pielaveden Sampo) sekä Matti Oivanen ja Jukka Vehviläinen (Hurrikaani-Loimaa).

VaLePa kiitti Antti Eskoa voittamalla juhlaottelussa Hurrikaani-Loimaan 3-2 jännittävien vaiheiden jälkeen. VaLePa on Mestaruusliigan ainoa tappioton joukkue.

1. LP Kangasala: Naisten liigan kärjessä LP Kangasalalla ja LP Viestillä on 11 voittoa. Kangasala saavutti lukeman viikonloppuna voittamalla kärkipään mittelössä Pölkky Kuusamon ja sunnuntaina vielä Rovaniemellä Woman Volleyn. Molemmat ottelut päättyivät 3-1.

Kangasala pelaa mallikasta joukkuepeliä, ja vaihtoehtoja löytyy kaikille pelipaikoille. Varsinkin perättäisten päivien kamppailuissa laajuudelle on käyttöä.

Ensi lauantaiksi on luvassa todella kiihkeä kohtaaminen: Kangasala pelaa Viestin vieraana aidossa kärkikamppailussa.