Nuoren lentopalloilijan ennenaikainen kuolema järkyttää

Venäjällä surraan nuoren lentopalloilijan Alija Hambikovan ennenaikaista kuolemaa.

Hambikova edusti Ufimotshka-UGNTU-joukkuetta Venäjän kakkosliigassa. Hän oli kuollessaan vain 21-vuotias.

Seurajoukkue vahvisti tiedon Hambikovan kuolemasta. Myöhemmin asian vahvisti myös Venäjän lentopalloliitto.

Hambikovalla oli takanaan yksi liigakausi Ufimotshkan edustusjoukkueessa. Se sujui varsin hyvin: hänet valittiin sarjan parhaaksi keskitorjujaksi.

Vielä lokakuun alussa Hambikova pelasi joukkueessaan. Suru-uutisen tultua tietoon Ufimotshka kielsi heti huhut koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Hambikova sairasti leukemiaa, ja hänellä oli selkäydinkanavan kasvain.

– Tämä on meille suuri sokki ja suuri menetys, seurajohtaja Denis Taipov kommentoi.

– Alija oli ihana ihminen, ja hänellä oli erinomaiset välit joukkuetovereihinsa. On vaikea sanoin kuvailla, mitä tapahtui. Lokakuussa hänellä diagnosoitiin pitkälle edennyt, vakava sairaus, lisäsi Taipov.

Surullisen uutisen äärellä on jokaisen hyvä pysähtyä ja pohtia, mitä kukin voi tehdä kansanterveyden eteen. Suomessa Syöpäjärjestöt on merkittävä toimija, johon kuuluvat Suomen Syöpäyhdistys ja Syöpäsäätiö. Suomen Syöpäyhdistykseen kuuluu 12 alueellista syöpäyhdistystä.

Kotimaista syöpätutkimusta voi tukea tekemällä lahjoituksen Syöpäsäätiölle. Syöpäsäätiö rahoittaa suomalaista syöpätutkimusta, edistää syövän ehkäisyä ja tukee sairastuneita sekä heidän läheisiään. On mahdollista tehdä kertalahjoitus tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi.

Lähteet: Sport-Ekspress, RIA Novosti, Venäjän lentopalloliitto, Syöpäjärjestöt