Helsinki Volley paransi niin tuntuvasti, että vastustajan leirissä jo puhutaan ”naapurin hyvyydestä”

Lentopallon Mestaruusliigassa valmentajanvaihdos näyttää piristäneen nousijajoukkue Helsinki Volleyta.

Viime perjantaina Helsinki Volley tiedotti, ettei yhteistyö Dirk Sauermannin kanssa jatku. Apuvalmentajana toiminut Antti Lehtineva luotsaa joukkuetta ainakin toistaiseksi.

Keskiviikkona Helsinki otti ensimmäisen erävoittonsa sitten liigan avauskierroksen. Töölön kisahallissa vieraillut Nurmon Jymy oli kuitenkin vahvempi 3-1-tuloksella.

Liigadebyytissään Helsinki haastoi mukavasti mestarijoukkue LP Viestin, mutta sen jälkeen puhti katosi nopeasti. Ensimmäistä ottelua seurasi yhdeksän 0-3-tappiota. Kaikkein huolestuttavinta oli se, ettei nousijajoukkue pystynyt haastamaan edes muita alakastin ryhmiä.

Kadoksissa olleet itseluottamus ja peli-ilo ponnahtivat keskiviikkona pintaan. Helsinki vei avauserän Jymyltä pistein 26-24, vaikka oli ollut melko selkeästi tappiolla (esimerkiksi 17-21). Keskitorjuja Tiia Heikkinen teki muutaman tärkeän pisteen.

– Lähdettiin peliin tosi hyvin, taistelemaan joka ikisestä pallosta ja pitämään hauskaa kentällä. Tuuletettiin ja oltiin iloisia, Heikkinen kuvaili joukkueen tunnelmaa.

– Mutta sitten tapahtui jotain. Lopussa saatiin tuotua sitä ensimmäisen erän fiilistä takaisin kentälle. Hyvää peliä meiltä, mutta olisimme voineet laittaa enemmänkin kampoihin.

Elina Lind aloitti Helsingin passarina, mutta ottelun edetessä Irina Melnitshuk sai enemmän peliaikaa. Hän toikin muutamalla erinomaisella suorituksella uutta ilmettä kotijoukkueen hyökkäykseen.

Aloitussyötön vastaanotto on Helsinki Volleylle edelleen hankalaa. Nyt Jymy sai 11 suoraa pistettä vastaanottovirheistä. Helsinkiläisjoukkue osoitti toisaalta, että kun pallo saadaan hyvin passarille, hyökkäysvoimaa kyllä löytyy. Eniten hyökkäyspisteitä kotijoukkueelle teki yleispelaaja Jemina Jäärni (10).

Nurmon Jymy (JymyVolley) on kahden viikon aikana tuplannut kauden voittosaldonsa. Nyt voittoja on neljä. Päävalmentaja Kari Raatikainen pani merkille Helsinki Volleyn kohentuneet otteet.

– Viimeinen erä oli taistelua, mutta se ei johtunut meidän huonoudesta, vaan naapurin hyvyydestä. He jättivät virheet pois, ja pelin luonne muuttui. Ei voi lähteä aliarvioimaan missään nimessä, haastetta varmasti piisaa, Raatikainen sanoi viitaten joukkueiden seuraavaan kohtaamiseen.

Helsinki Volley ja Jymy pelaavat uudelleen vastakkain pääkaupungissa ensi viikon tiistaina. Helsinkiläisen lentopalloilun kannalta sopii toivoa, että yleisöä tulee enemmän paikalle – keskiviikkona yleisömääräksi kirjattiin nimellinen 123.

Keskiviikon toisessa naisten Mestaruusliigan kamppailussa rovaniemeläinen Woman Volley voitti kotikentällään kuopiolaisen Puijo Wolleyn erin 3-0. Hakkuri Saana Lindgren viimeisteli WoVolle 17 pistettä.

WoVo on voittanut kolme ottelua putkeen, kun taas Puijo on neljän ottelun mittaisessa tappiokierteessä. Sarjaa johtaa LP Viesti. Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu torstaina ottelulla OrPo-Kuortane.