Helsinki Volleyn valmentaja vaihtuu kentän ulkopuolisista syistä

Dirk Sauermann ei toimi enää Helsinki Volleyn päävalmentajana lentopallon Mestaruusliigassa.

Helsinki Volley ilmoitti asiasta perjantaiaamuna. Seura korostaa, että valmentajan vaihtuminen ei liity urheilullisiin tai ammatillisiin seikkoihin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Helsinki Volley on viimeisenä, eikä sillä ole yhtään sarjapistettä.

Helsinki Volley (ja sen emoseura Naarasleijonat) ottaa valmentajanvaihdokseen poikkeuksellisen jäykän tiedotuslinjan. Seura kertoo keskinäisen arvostuksen vallitsevan, mutta toisaalta lisää, että ”yhteistyön päättymiseen johtaneet syyt pysyvät seuran ja Dirk Sauermannin välisenä asiana” ja että ”kumpikaan osapuoli ei kommentoi asiaa enempää”.

Viime kaudella Helsinki Volley voitti lentopallon 1-sarjan ja nousi Mestaruusliigaan. Kaudella joukkuetta valmensi Ismo Tuominen.

Sauermann valmensi Helsinki Volleyta kahteen eri otteeseen.

Helsinki Volley vaalii Naarasleijonien ja PPS:n perinteitä. Vuonna 2009 perustettu seura on tähdännyt liiganousuun perustamisestaan lähtien. Nousu toteutui viime keväänä, kun Helsinki Volley voitti naisten 1-sarjan.

Kun Helsinki Volley astui syyskuussa 2021 naisten Mestaruusliigassa kentälle, nähtiin lentopallon pääsarjassa helsinkiläinen joukkue ensimmäisen kerran 20 vuoteen. Viimeksi naisten liigassa oli pelannut PuMa-Volley.

Joukkueen ykköshankinta ensimmäiselle liigakaudelle on venäläinen passari Irina Melnitshuk. Liigakokemusta omaavia hankintoja ovat Jemina Jäärni, Ava Leiniö ja Janica Helenius.

Ensimmäisessä liigaottelussaan Helsinki Volley esiintyi pirteästi ja nappasi erävoiton mestarijoukkue LP Viestiltä. Sen jälkeen tuloskunto on ollut heikko, ja Helsinki on hävinnyt yhdeksän perättäistä ottelua 0-3-luvuin.

Uudessa valmennuksessa Helsinki Volley kohtaa seuraavaksi Nurmon Jymyn. Ottelu pelataan Helsingissä ensi viikon keskiviikkona.

Valmentajanvaihdos on toinen lyhyen ajan sisään lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Äskettäin Matteo Pentassuglia irtisanoutui Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajan tehtävästä. Hänen tilalleen nimettiin Giovanni Torchio.

Miesten liigassa pelaava Hurrikaani-Loimaa on puolestaan vahvistanut valmennustaan. Päävalmentaja Jussi Heinon johtamaan tiimiin liittyy Ino Krnic, joka on aiemmin nähty Mestaruusliigassa passarina.