Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Vantaa Ducks avasi kautensa lentopallon Mestaruusliigassa neljän voiton putkella, mutta sen jälkeen tuloskunto on lopahtanut.

Viiden ottelun kuntopuntarilla Ducks on miesten liigan heikoin joukkue. Viides perättäinen tappio koitui tiistaina: Hurrikaani-Loimaa nousi Korsossa 3-2-voittoon oltuaan tappiolla erin 0-2.

Ducks voitti ensimmäiset erät (25-21, 25-17), ja Hurrikaani vastasi samalla mitalla (25-21, 25-23). Ratkaisuerän Hurrikaani kuittasi pistein 15-10.

Ducksin yleispelaaja Marko Määttänen harmitteli kotijoukkueen otteen menetystä.

– Kaksi ensimmäistä erää pelasimme tosi hyvin. Pitkällä erätauolla oli jotain keittoja keitelty. Meiltä menivät kaikki paikat tukkoon varsinkin hyökkäyksessä, Määttänen kuvaili Hurrikaanin nousua.

Mestaruusliigassa Ducksin lisäksi vain Team Lakkapää (kolme perättäistä häviötä) on tappioputkessa.

– Pitää muistaa, että meillä oli monta vieraspeliä putkeen. Kausi on pitkä, joten treenisalille vain takaisin, komensi Määttänen.

LP-Vampula: Vampulalta olivat tiistaina Kristiana Petrova ja Marika Välimäki poissa loukkaantumisten vuoksi. Heidän tilallaan pelasivat Milja Raitis ja Julia Seikkula. LP Kangasala voitti Vampulan kotikentällään Kangasalla erin 3-0 ja venytti voittoputkensa yhdeksän ottelun mittaiseksi.

– Loukkaantumiset saisivat jo riittää, Vampulan valmentaja Ziga Kos päivitteli.

Pölkky Kuusamo: Keskitorjuja Jonna Wasserfaller ei jatka Kuusamossa. Hän siirtyy kotimaahansa Ruotsiin. Wasserfaller loukkaantui keväällä, eikä enää sen jälkeen edustanut Pölkkyä.

Helsinki Volley: Seuran ja päävalmentaja Dirk Sauermannin tiet erkanivat viime viikolla. Joukkuetta luotsaa väliaikaisesti Antti Lehtineva. Helsinki pelaa keskiviikkona kotonaan Nurmon Jymyä vastaan.

– Hetken hengähdystauot peleistä ovat tarkoittaneet sitä, että olemme pystyneet keskittymään treenaamiseen. JymyVolleytä vastaan lähdemme taistelemaan jokaisesta pisteestä ja pitämään pelin tasoa hyvänä koko ottelun ajan, Lehtineva sanoo Helsinki Volleyn otteluennakossa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa käydään keskiviikkona myös kamppailu Woman Volley – Puijo Wolley.

VaLePa: VaLePa astuu keskiviikkona eurokentille nimellä Ford Levoranta Sastamala ja saa kotiluolassaan vastaan italialaisen huippujoukkueen Modenan. Modenan vahvuuteen kuuluu supertähtiä kuten Bruno, Earvin Ngapeth ja Nimir Abdel-Aziz.

Ottelu kuuluu Euroopan kakkostason kisaan CEV Cupiin.