EM-lentopallo: Suomelle makea voitto Turkista

Kuva: CEV.eu

Suomi sijoittui neljänneksi lentopallon EM-kisojen 2021 alkulohkossa. Sijoitus oikeuttaa paikkaan pudotuspeleissä eli maanosan 16 parhaan joukossa.

Lohkon viimeisessä ottelussa keskiviikkona Suomi voitti Turkin erin 3-2.

Alankomaat voitti Tampereella käydyn lohkon. Venäjä ja Turkki ottivat seuraavat sijat. Espanja ja Pohjois-Makedonia jäävät pudotuspelien ulkopuolelle.

Turkki-ottelussa Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Antti Ronkainen ja Niko Suihkonen, keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen.

Koska pudotuspelipaikka oli molemmille varma jo ennen ottelua, paras puhti oli selkeästi poissa. Suomi avasi hyvin (25-17), mutta esitti toisessa erässä kisojen huonointa peliään (16-25). Kun kolmas erä meni Turkille pistein 29-27, varmistui, että se jättää sarjataulukossa Suomen taakseen.

Turkki ei enää pystynyt syttymään parhaaseensa. Joel Banksin valmentama Suomi vei neljännen erän 25-18 ja viidennen 15-13.

Hakkuri Sivula oli jälleen mainio ja teki 22 pistettä. Suihkonen teki 14 pinnaa ja vaihdosta tullut Sakari Mäkinen 13. Turkin ykkönen oli odotetusti hakkuri Adis Lagumdzija, joka viimeisteli 28 pinnaa.

Alkulohkossa Suomi pelasi pääosin erinomaista lentopalloa, kenties parasta arvokisalentopalloaan sitten MM-kisojen 2014. Tuloksellisesti joukkue teki tarvittavan eli kaatoi Espanjan ja Pohjois-Makedonian sekä otti vielä makeaksi jälkiruoaksi Turkin päänahan.

Toisaalta ”sitä isoa voittoa” ei tullut, vaikka etenkin Alankomaita vastaan sellainen oli ehdottomasti otettavissa.

Koska Suomi sijoittuu lohkon neljänneksi, on vastustaja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kovinta mahdollista luokkaa. Gdanskissa vastaan tulee isäntämaa ja maailmanmestari Puola.

Lentopallon EM-kisojen alkulohkot päättyvät torstaina. Pudotuspelit alkavat Puolassa ja Tshekissä viikonloppuna.