Sammelvuo luotsasi Venäjän vihdoin murskavoittoon, mutta kovia taktisia vetoja se vaati

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä sijoittuu toiseksi tai kolmanneksi lentopallon EM-kisojen C-lohkossa.

Keskiviikkona Venäjä pelasi viidennen ja viimeisen alkulohko-ottelunsa. Pohjois-Makedonia kaatui selkein sävelin 3-0.

Ottelu oli ainoa, jonka Venäjä voitti nollille. Alkulohkossa Tampereella Venäjä voitti neljä ottelua ja hävisi yhden. Kaikki ottelunsa voittanut Alankomaat vie lohkokunnian nimiinsä.

Venäjä ei ole todellakaan vakuuttanut kisoissa. Heti avausottelussaan se taipui Turkille erin 1-3.

Vihdoin Pohjois-Makedoniaa vastaan Sammelvuo pani hihat heilumaan. Hän vaihtoi käytännössä puolet avauskuusikosta. Tähtipelaajat Egor Kliuka, Ivan Jakovlev ja Igor Kobzar seurasivat tapahtumia vaihdosta.

Erät Venäjä vei nimiinsä pistein 25-15, 25-13 ja 25-18.

Hakkuri Kirill Klets takoi 15 pistettä Pavel Pankovin passien tahtiin. Keskitorjuja Artem Volvitsh tehoili yhdeksän hyökkäys- ja kolmen torjuntapisteen voimin. Jaroslav Podlesnih pyssytti neljä ässää.

– Alku ei mennyt meiltä hyvin tässä turnauksessa, mutta nyt on selvää, että parannamme koko ajan. Oli vaikeaa lähteä näihin kisoihin niin pian olympialaisten jälkeen, koska kuntohuippu oli siellä. Mukavaa kuitenkin pelata EM-kisoissa, Podlesnih sanoi.

Pohjois-Makedonia pelasi viime EM-kisoissa mainiosti, mutta nyt hurmos jäi syntymättä. Joukkue hävisi kaikki ottelunsa eikä saanut yhtään sarjapistettä.

Venäjän voitto merkitsee myös sitä, ettei Suomi voi yltää lohkon kärkikaksikkoon. Koska Suomi sijoittuu lohkon kolmoseksi tai neloseksi, on vastustaja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kovinta mahdollista luokkaa. Gdanskissa vastaan on tulossa joko isäntämaa ja maailmanmestari Puola tai Euroopan mestari Serbia.

Suomi päättää alkulohkokamppailunsa keskiviikkoiltana Turkkia vastaan.

Lentopallon EM-kisojen alkulohkot päättyvät torstaina. Pudotuspelit alkavat Puolassa ja Tshekissä viikonloppuna.