Lentopallon EM-lohkon isännöinnistä on tulossa suuri pettymys Virolle

Kuva: CEV.eu

Viro on jäämässä ainoaksi alkulohkoisännäksi, joka ei etene pudotuspeleihin lentopallon EM-kisoissa 2021.

Lohkotaival Tallinnassa lähti väärille urille heti alkuun, kun Viro hävisi ensimmäisessä kamppailussaan Latvialle erin 1-3. Slovakiasta irtosi 3-2-taisteluvoitto, mutta sitä seurasi taas kaksi tappiota.

Saksa murjoi Viron 3-0. Tiistaina Virolle tuli suuri pettymys Kroatian oltua parempi 3-2-tuloksella.

Viron oljenkorsi on hienoinen: viimeisessä alkulohko-ottelussa pitäisi kaataa olympiavoittaja Ranska.

– Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa Ranska. Ei ole väliä, miten pieni voiton mahdollisuus on. Meidän on taisteltava niin kauan kuin mahdollisuus elää ja uskottava itseemme, Viron päävalmentaja Cedric Enard sanoi.

Tiistaista Kroatia-ottelua Viro johti erin 2-0. Vastustaja käänsi kuitenkin kamppailun edukseen ja vei ratkaisuerän jo selkeästi pistein 15-9.

– Olen todella surullinen. Kroatia ansaitsi voittonsa ja pystyi muuttamaan pelin suunnan vaihtamalla hakkuria. Kroatia hallitsi toisen erän jälkeen, mutta tätä tappiota on vaikea hyväksyä, myönsi Enard.

Muut alkulohkoisännät – Puola, Tshekki ja Suomi – ovat menossa jatkoon. Tampereella pelattavassa lohkossa Suomi jättää taakseen ainakin Espanjan ja Pohjois-Makedonian. Suomella on mahdollisuus, joskin teoreettinen, jopa lohkon kakkossijaan. Se vaatisi selkeää voittoa Turkista keskiviikkona sekä Venäjän yllätystappiota Pohjois-Makedonialle.

Vaikka Venäjä on suurensuuri ennakkosuosikki Pohjois-Makedoniaa vastaan, ottelusta voi tulla mielenkiintoinen. Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä ei ole todellakaan vakuuttanut. Joukkueen kuntohuippu oli kuukausi sitten olympialaisissa (nimellä ROC). Lisäksi ryhmä lähti EM-kentille ilman kahta parasta hakkuriaan: Maksim Mihailovia ja Viktor Poletajevia.

– Meillä on paljon parannettavaa. Kuten kaikki tietävät, meiltä puutuu joitakin olympialaisten avainpelaajia. Emme voi kuitenkaan keskittyä siihen, keitä täällä ei ole, Sammelvuo sanoo.

Egor Kliuka on ollut hakkurina esimerkillinen ja palvellut joukkuetta. Meiltä puutuu suoritusvarmuus uudessa asetelmassa, joten meidän on saatava lisää vakautta ja parannettava jokaisessa ottelussa.

Suomelle alkulohkon toinen sija olisi huikea bonus. Jos Suomi jää kolmanneksi tai neljänneksi, neljännesvälierävastustaja on hurjaa luokkaa. Gdanskissa vastaan tulisi joko isäntämaa ja maailmanmestari Puola tai Euroopan mestari Serbia.

Puolan-lohkosta jatkaa myös Ukraina. Seuraavilla sijoilla ovat Belgia, Portugali ja Kreikka. Lohkon viimeiset ottelut käydään keskiviikkona.

Lentopallon EM-kisojen alkulohkot päättyvät torstaina. Pudotuspelit alkavat Puolassa ja Tshekissä viikonloppuna.