Alankomaiden huikea Nimir EM-lentopallossa Suomen kauhuna

Kuva: CEV.eu

Alankomaat voitti Suomen lentopallon EM-kisoissa tiistaina.

Ottelu päättyi erin 3-1. Alankomaat otti voittoeränsä pistein 25-23, 27-25 ja 25-20. Suomi voitti toisen erän 25-21.

Suomella on kisoista kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Paikka pudotuspeleihin on varma.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Antti Ronkainen, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

Mäkinen ja Miki Jauhiainen palasivat kokoonpanoon oltuaan Venäjä-ottelusta sivussa varotoimenpiteenä. Akseli Lankinen oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa Eemi Tervaportin jouduttua jättämään kisat kesken.

Suomi pelasi jälleen komeaa lentopalloa, ja parempikin tulos olisi ollut mahdollinen. Kolmas erä oli menossa vahvasti suomalaisille (Suomi johti 22-16), mutta muutamat turhat virheet käänsivät setin vastustajan hyväksi.

Alankomaiden Nimir Abdel-Aziz kuuluu iskijänä ja etenkin syöttäjänä maailman valioihin. Tiistaina hänen pelinsä meni välillä hieman sekaisin, mutta mies palasi vaihdosta entistä ehompana.

Nimir teki voittajille peräti 35 pistettä: 30 hyökkäystä, kaksi ässää ja kolme torjuntaa. Hän päätti hyökkäyspaikkansa 67-prosenttisesti pisteeseen.

Alankomaiden nuori yleispelaaja Bennie Tuinstra ottaa turnauksesta kaiken irti.

– Meiltä löytyy kyllä pelaajia, jos jollain on huono päivä. Aina löytyy energiaa kentälle. Taistelemme aina loppuun asti, kuten kolmannessa erässä nähtiin. Kisat ovat mahtava ja nautittava kokemus, Tuinstra kommentoi.

Myös Suomen hakkuri Sivula pelasi mallikkaasti ja teki 24 pistettä. Ronkainen ja vaihdosta tullut Niko Suihkonen tukivat hyökkäyksessä erinomaisesti. Torjuntaykkönen oli Sinkkonen kolmella blokillaan.

Kuuden joukkueen vahvuisessa alkulohkossa Suomen taakse jäävät Espanja ja Pohjois-Makedonia. Kisoissa Suomi on voittanut Pohjois-Makedonian ja Espanjan sekä hävinnyt Venäjälle ja Alankomaille.

Tampereella pelattavan alkulohkon lopullinen järjestys varmistuu keskiviikkona. Suomen viimeinen vastustaja on Turkki, ja ottelun jälkeen on ohjelmassa siirtyminen Puolan Gdanskiin pelaamaan neljännesvälieriä.