Venäjän huippuhakkuri poissa lentopallon EM-kisoista

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisat 2021 alkavat keskiviikkona 1. syyskuuta. Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä ei lähde mittelöön aivan tunnetuimmalla miehistöllään.

Nimekkäin poissaolija on huippuhakkuri Maksim Mihailov. Hän kuului olympialaisissa ROC:n parhaisiin pelaajiin. ROC saavutti Tokiossa hopeaa.

Myös toinen kovan luokan hakkuri, Viktor Poletajev, on poissa vahvuudesta. Vasuri muistetaan Sammelvuon valmentamista seurajoukkueista: Kuzbass Kemerovosta ja Pietarin Zenitistä.

Venäjän hakkurit EM-kentille ovat Fjoror Voronkov ja Kirill Klets.

Muilta osin Sammelvuo voi koota huiman kokoonpanon. Käytössä ovat muiden muassa passari Igor Kobzar, yleispelaajat Egor Kliuka ja Dimitri Volkov, keskitorjujat Ivan Jakovlev ja Artem Volvitsh sekä libero Valentin Golubev.

Venäläispelaajat tulevat lähipäivinä tutuiksi, sillä joukkue pelaa Tampereella järjestettävässä alkulohkossa. Venäjän ja Suomen lisäksi lohkossa kamppailevat Pohjois-Makedonia, Espanja, Turkki ja Alankomaat.

Alkulohkot pelataan Puolassa, Tshekissä, Virossa ja Suomessa. Puola ja Tshekki isännöivät pudotuspelit.

Venäjä on lentopallon EM-kisojen 2021 ennakkosuosikki Serbian, Puolan ja Ranskan rinnalla. Suurimmille ennakkosuosikeille todennäköisimmät haastajat ovat Slovenia ja Italia. Myös Saksa ja Alankomaat ovat väkeviä vastustajia mille ryhmälle tahansa.

Suomi avaa keskiviikkona 1. syyskuuta Pohjois-Makedoniaa vastaan. Mahdolliset pudotuspeliottelunsa Suomi aloittaa Gdanskissa, Puolassa 11. tai 12. syyskuuta.

Lentopallon miesten EM-kisat 2021, alkulohkot

Lohko A (Krakova): Puola, Belgia, Serbia, Ukraina, Kreikka, Portugali

Lohko B (Ostrava): Tshekki, Italia, Slovenia, Bulgaria, Valko-Venäjä, Montenegro

Lohko C (Tampere): Suomi, Venäjä, Alankomaat, Turkki, Espanja, Pohjois-Makedonia

Lohko D (Tallinna): Viro, Latvia, Ranska, Saksa, Slovakia, Kroatia

– – – – –

Neljännes- ja puolivälierät (11.-15. syyskuuta): Gdansk (Puola), Ostrava

Välierät (18. syyskuuta) ja mitaliottelut (19. syyskuuta): Katowice (Puola)