Aniah Palmer: Puijo Wolley täydensi joukkuettaan

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Puijo Wolley vahvistaa joukkuettaan.

Yhdysvaltalainen Aniah Palmer, 26, on joukkueen uusi yleispelaaja. Seuran ja Palmerin (aiempi sukunimi Philo) välinen sopimus kattaa loppukauden.

Viime kaudella Palmer edusti kreikkalaista Apollon Kalamatas -joukkuetta. Ennen Kreikan-kautta hän ei ollut pelannut muutamaan vuoteen.

Palmer pelasi hyvän yliopistouran ja päätti sen Baylorin joukkueessa. Viimeisellä college-kaudellaan hän teki 14 tuplatuplaa (kahdessa positiivisessa tilastossa vähintään 10 merkintää) eli eniten joukkueessaan. Yliopistovuosina tuplatuplia kertyi kaikkiaan 34.

Viimeisissä yliopistoliigan pudotuspeleissään Palmer sivusi Baylorin ennätystä ja saavutti neljässä kamppailussa tuplatuplan, jotka tulivat tappolyönneistä ja kenttäpuolustussuorituksista.

Kuopiolaisjoukkueen mukana Palmer on ollut marraskuun alusta.

– Hienoa päästä osaksi iloista ja energistä joukkuetta. Pidän todella joukkuetovereistani sekä pelaajia tukevista valmentajista ja henkilöstöstä, Palmer tervehti Puijo Wolleyn verkkosivuilla.

Puijo nousi lentopalloliigaan kaudeksi 2019-2020, ja vihdoin kaudella 2022-23 vakuuttavaa tulosta alkoi syntyä. Ensimmäistä kauttaan joukkuetta luotsannut Pekka Seppänen johdatti ryhmän runkosarjan voittoon ja lopulta SM-pronssille.

Kesällä ryhmä meni kuitenkin koko lailla uusiksi. Nuoret ovat saaneet kenties suunniteltua enemmän vastuuta; juuri kauden alla hankittiin kuitenkin passari Piper Matsumoto, ja nyt Palmer.

Seppänen pitää Palmerin vahvuuksina puolustamista sekä hyökkäämistä nopeisiin laitapasseihin.

– Etsinnästä huolimatta emme saaneet meille sopivaa neljättä yleispelaajaa kesän ja alkusyksyn aikana, joten lähdimme kauteen vajaalla joukkueella ja jäimme etsimään meille oikeaa pelaajaa. Aniah on tuo kaipaamamme palanen, Seppänen kertoo.

Viime kauden tapaan Emilia Kääntä on Puijon yleispelaajiston luottohahmo. Venla Huoman on saanut hänen rinnallaan eniten vastuuta. Huoman on tulevaisuuden hahmoja, sillä marraskuun lopussa hän täyttää vasta 18 vuotta.

Puijon uusi hakkuri Megija Dambrehte on pelannut loukkaantumisen vuoksi vain 11 erässä, mikä on vaikuttanut merkittävästi joukkueen hyökkäykseen. Nimenomaan yleispelaajat ovat vastanneet huutoon: Huoman on Mestaruusliigan pistepörssissä viidentenä ja Kääntä kuudentena.

Puijo Wolleyn, jolla on koossa kolme voittoa ja viisi tappiota, kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla LiigaPlokia vastaan.