Hakkuri-ilmiö lentopalloliigassa – Urpo Sivula kehui ”torjunnan yli paukuttajaa”

Latvialainen Renars-Pauls Jansons on noussut nopeasti ilmiöksi lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Jansons, 21, edustaa KyKy-Betsetiä, joka pelaa toista kauttaan Mestaruusliigassa. Liigan avauspäivänä hänen esityksessään oli vielä paljon hakemista, mutta noususuhdanne on ollut vakuuttava.

Lauantaina Jansons takoi 29 pistettä, kun KyKy nipisti sarjapisteen Suomen mestari VaLePalta. Kyyjärvellä lopputulos oli VaLePalle 3-2.

– Pelini kulki ihan hyvin, ja iskulyönnit onnistuivat. Minulla oli viikolla flunssaa, mutta sekään ei lopulta haitannut, kertoi Jansons.

KyKy-Betsetin passarina peliä johtaa Joel Laakso, joka on tuttu monesta liigajoukkueesta, muun muassa VaLePasta. Taitava passinjakelija on löytänyt latvialaishakkurin kanssa yhteisen aaltopituuden.

– Meillä toimii kommunikaatio hyvin, ja luotamme toinen toiseemme. Ja jos minulla kulkee, Joel antaa tietysti yhä enemmän passeja, Jansons selvensi.

Jansonsilla, joka edusti edelliset kaudet belgialaista Lindemans Aalstia, on mittaa 198 senttimetriä. Kun fyysiseltä kaverilta vielä löytyy tulinen ponnistusvoima, lyönnit lähtevät todella korkealta. Sen havaitsi myös VaLePan hakkuri Urpo Sivula.

– Virkaveli oli aika kova tänään. Tuommoista torjunnan yli paukuttajaa on kyllä vaikea pysäyttää, Sivula kehui.

Viime kaudella KyKy säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta, mutta nyt toisella pääsarjasesongillaan se esiintyy yhä lupaavammin. Se on voittanut neljästä ottelustaan kaksi ja jäänyt vain kerran sarjapisteittä.

Mestaruusliigan tuloksia lauantailta

Tragedian kohdannut Hurrikaani-Loimaa kunnioitti yhteisönsä jäsenen muistoa ensimmäisessä kotiottelussaan. Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki, ja pelaajilla oli mustat surunauhat käsivarsissaan.

Hurrikaani antoi kannattajilleen parasta mahdollista terapiaa ja voitti vierailleen Karelian Hurmoksen suoraan erin 3-0. Loimaalaisryhmällä on kaudelta kaksi voittoa ja yksi tappio.

TUTO Volley otti puolestaan revanssin Vantaa Ducksista. Ducks voitti kotiottelunsa keskiviikkona 3-2, mutta lauantaina TUTO vei täyden sarjapistepotin 3-0-tuloksella. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Salossa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa nähtiin kotivoittojen ilta: täydet kolmen pisteen saaliit ottivat LP Viesti, LP-Vampula ja Puijo Wolley.

Viesti nujersi OrPon erin 3-1 ja juhli kolmatta perättäistä otteluvoittoaan. Viestin taitava yleispelaaja Kristina Yordanova (kuvassa alla) teki 20 pistettä ja latasi peräti seitsemän ässää. Bulgarialainen on liigan harvoja pelaajia, jotka syöttävät voimakkaita hyppysyöttöjä – ja se näkyy tuloksissa.

Hallitseva SM-pronssimitalisti Puijo Wolley katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja löi Arctic Volleyn 3-1. Puijon nuori yleispelaaja Venla Huoman oli hurjana ja viimeisteli 25 pistettä. Sarah Glynn oli Arcticin tuotteliain 16 tikillään.

Nurmon Jymy jatkaa voitoitta neljänkin ottelun jälkeen. Nyt tuli vesiperä Vampulan vieraana ja tulos 0-3. Joukkueiden pisteykköset olivat Vampulan Jovana Biberdzic (17) ja Jymyn Jada Burse (20).

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kahdella miesten ja yhdellä naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 21.10.2023

Hurrikaani-Hurmos 3-0
KyKy-VaLePa 2-3
TUTO-Ducks 3-0

Viesti-OrPo 3-1
Vampula-Jymy 3-0
Puijo-Arctic 3-1