Lentopalloilija Jiri Hännisen sopimus purettu

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jiri Hännisen ura saksalaisessa Berlin Recycling Volleys -joukkueessa loppui ennen kuin ehti alkaakaan.

Berlin RV tiedotti, että osapuolten välinen sopimus on purettu. Syynä on Hännisen loukkaantuminen.

– Diagnoosi oli valitettava. Kun suomalaispelaaja tuli maajoukkuekomennukselta Berliiniin, hänen oikeassa kädessään havaittiin vaikea rannevamma, jonka vuoksi hän ei läpäissyt lääkärintarkastusta. Sopimus purettiin yhteisellä päätöksellä, seura ilmoitti.

Hänninen kommentoi tapahtunutta X:ssä ilmaisulla ”telakalla, takasin vahvempana!”

Berlin RV:n päävalmentajana toimii Joel Banks, joka on myös Suomen miesten lentopallomaajoukkueen luotsi. Joukkue on Bundesliigan hallitseva mestari, ja se pelaa alkavalla kaudella myös Mestarien liigassa.

Yleispelaaja Hännisellä on takana värikäs ja rankka maajoukkuekausi. Kesän Euroopan kultaisessa liigassa hän oli mukana kaikissa kuudessa ottelussa ja teki 33 pistettä. Hänninen esiintyi hyvin EM-kisojen alkulohkossa Bulgarian Varnassa ja ylsi 29 pisteen saldoon viidessä kamppailussa.

Syys- ja lokakuussa Suomi taisteli vielä olympiakarsinnoissa, joissa Jirin rooli jäi aiempaa pienemmäksi.

Pattijoelta kotoisin oleva Hänninen (s. 1998) aloitti lentopallon Raahen Lentopallossa. Ensimmäisen liigaottelunsa Hänninen pelasi 17-vuotiaana oululaisen Lentopalloseura Ettan joukkueessa. Kahden Etta-kauden jälkeen Hänninen siirtyi Kokkolan Tiikereihin.

Tiikereissä Hänninen oli vahva vastuunkantaja kaikilla osa-alueilla ja oli nostamassa joukkuetta takaisin mitalikantaan, SM-pronssille, keväällä 2021. Kaudeksi 2021-22 hän siirtyi VaLePaan, joka voitti Suomen mestaruuden.

Kuva: CEV.eu

Hännisen ensimmäinen ammattilaiskausi ulkomailla alkoi syksyllä 2022, ja belgialaisessa Decospan Volley Team Menenissä hän pääsi pelaamaan Euroopan parasta seurajoukkuekisaa, Mestarien liigaa.