Hurrikaani-Loimaata kohtasi tragedia

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan Hurrikaani-Loimaan yhteisön jäsen kuoli keskiviikkoisen ottelun jälkeen.

Hurrikaani-Loimaa kertoo verkkosivuillaan, että ottelun jälkeen seurayhteisö menetti yhden jäsenensä sairauskohtauksen seurauksena.

– Vaikka paikalla oli välittömästi ammattihenkilökuntaa antamassa ensiapua, ei pitkän ensiavunkaan jälkeen mitään ollut tehtävissä, seura kertoo.

Keskiviikkona Hurrikaani-Loimaa pelasi vieraskentällä VaLePaa vastaan. VaLePa voitti ottelun erin 3-1, mutta se jäi Sastamalan illassa sivuseikaksi.

– Elämässä on asioita, jotka ovat lentopalloa tärkeämpiä. Keskiviikkona kohtalo osoitti tämän todeksi. Tällä hetkellä päällimmäisenä on suru uhrin omaisia ja sukulaisia kohtaan. Haluamme kiittää VaLePan talkoolaisia ja toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitietä kaikesta siitä avusta, jota saimme suuren ja äkillisen surun keskellä, Hurrikaani ilmaisee.

VaLePa lisää tiedotteessaan, että Hurrikaanin kuljetuksessa ollut henkilö kuoli fanibussissa sairauskohtaukseen. Henkilö sai heti ensiapua bussissa, lisäksi ensihoito ja mediheli olivat nopeasti paikalla. Valitettavasti mitään ei enää ollut kuitenkaan tehtävissä.

– Tapaus koskettaa kovasti niin Hurrikaanin kuin VaLePankin kannattajia. Pelissä kamppaillaan toisiaan vastaan kovastikin, mutta tällaisessa tilanteessa lentopalloyhteisö toimii yhdessä yhteisen päämäärän hyväksi, VaLePan tiedotteessa sanottiin.

VaLePa järjesti ottelun jälkeen Hurrikaanin kannattajille korvaavan kuljetuksen Loimaalle. VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa tarjoavat kriisiapua sitä tarvitseville.

Ennen ensimmäistä tapauksen jälkeistä kotiotteluaan Hurrikaani-Loimaa piti hiljaisen hetken kuolleen muistolle. Ottelussa Hurrikaanin pelaajilla oli mustat surunauhat käsivarsissaan.

Tragedia kohtasi Hurrikaani-Loimaata myös kesällä 2021, jolloin seuralegenda ja entinen kapteeni Jukka Vehviläinen kuoli liikenneottettomuudessa vain 40-vuotiaana.

Hurrikaani-Loimaa on pelannut jo pitkään lentopallon pääsarjassa. Seuran juuret juontavat 1990-luvun lopulle ja Loimaan Jankko -seuraan. Keväällä 2007 Loimijoen Hurrikaani -nimellä tunnettu seura nousi liigaan. Seuranneen kauden alussa seuran viralliseksi nimeksi tuli Hurrikaani-Loimaa.

Mestaruusliigassa Hurrikaani on parhaimmillaan yltänyt SM-hopealle. Hopeaa on tullut viisi ja pronssia kolme kertaa. Viimeisin mitali, pronssi, on vuodelta 2019.

Hurrikaani iski eurokentillä vuonna 2018. Kuva: CEV.eu

Kaudeksi 2023-24 Hurrikaani-Loimaan joukkue vahvistui tuntuvasti, ja päävalmentajaksi tuli Olli Kuoksa.