Olli Kuoksa: ”Pelimiehiähän mulla on tuossa aika paljon”

Kuva: Hannu Tuominen

Olli Kuoksan liigaura Hurrikaani-Loimaan päävalmentajana sai voitokkaan alun lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Liigassa Kuoksa muistetaan oululaisen Lentopalloseura Ettan ja turkulaisen TUTO Volleyn luotsina. Täksi kaudeksi hän siirtyi Hurrikaanin ohjaksiin, ja kauden ensimmäisestä kamppailusta tuli 3-1-voitto Raision Loimun vieraana.

Hurrikaani nousi ennakkoasetelmissa liigan mitalisuosikkien joukkoon. Tärkeiden viime kauden pelaajien – Santeri Välimaa, Miika Haapaniemi – rinnalle saapuivat vielä tekijämiehet Greg Petty, Eetu Häyrinen, Nuutti Niinivaara, Väinö Rahko ja Troy Gooch.

– Pelimiehiähän mulla on tuossa aika paljon. Hyvät pelaajat pelaavat hyvin, ja joukkueella on silloin helpompaa, Kuoksa jutteli Loimu-voiton jälkeen.

Hakkuri Häyrinen ja yleispelaaja Petty (molemmat 22 pistettä) ottivat heti tuntuvaa roolia uusiutuneessa Hurrikaanissa. Pohjois-Amerikan yliopistolentopalloilussa loistanut Gooch puolestaan näyttää olevan juuri niin laadukas libero kuin olettaa saattoi.

– Yksityiskohdissa ehkä isoin ero oli liberopelissä. Se vaikuttaa pelaamisessa kaikkeen. Kokonaisvaltaisesti olimme piirun parempi joukkue, arvioi Kuoksa.

Keskitorjujat Haapaniemi ja Niinivaara ovat vasta palanneet Tokiosta olympiakarsinnoista, joissa Suomi nosti mainiosti asemaansa lentopallon maailmanlistalla.

– Olisi olleet vitsit vähissä, jos keskitorjujat olisivat puuttuneet vielä edes yksistä reeneistä. Nyt kaikki tulevat töihin ja aina tosissaan, Kuoksa sanoi.

Loimulla on kaudelta kaksi voittoa ja yksi tappio. Hakkuri Ali Fazli oli perjantaina tutusti raisiolaisten tykki (26 pistettä, tehot +16). Aapeli Kouki ahkeroi yleispelaajan tontilta 13 pinnaa.

– Tappio ei tunnu tietenkään hyvältä, mutta ei saa masentua. Laitetaan katseet seuraavaan peliin, Kouki kommentoi.

– Kaikki erät olivat tiukkoja ja olisivat voineet kääntyä kummalle vain. Hurrikaani käänsi kolme erää, me vain yhden erän. Paremmalla jämäkkyydellä peli olisi voinut olla erilainen, tuumi Kouki.

Akaa-Volley löi Hurmoksen

Akaa-Volleyn kausi alkoi tappiolla VaLePalle, mutta sen jälkeen SM-hopeamitalisti on kukistanut Kokkolan Tiikerit ja Karelian Hurmoksen. Perjantaina Hurmos kaatui Joensuussa erin 3-1.

Tuliseksi hakkuriksi osoittautunut Matej Smidl paukutti Akaalle 22 pistettä ja päätti hyökkäyspaikkansa suoraan pisteeseen 65-prosenttisesti. Passarivastuun kantoi tällä kertaa Lasse Jäntti.

Janne Marttila (17) nousi Hurmoksen pisteykköseksi, ja vaihdosta tullut vanha kettu Ville Louhela ehti 16 pinnaan. Hurmoksella on tuoreelta kaudelta yksi voitto ja kaksi tappiota.

Lentopallon Mestaruusliigassa pelataan lauantaina ja sunnuntaina yhteensä neljä miesten ja kolme naisten ottelua.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Loimu-Hurrikaani 1-3
Hurmos-Akaa 1-3

Ducks-KyKy 1-3
Hurmos-TUTO 1-3
Savo-Akaa 2-3
VaLePa-Tiikerit 3-0

LiigaPloki-Vampula 1-3
OrPo-Hämeenlinna 1-3

Arctic-Vampula 3-1