Kultataisteluun povatun Savo Volleyn paketissa riittää vielä kasaamista

Arkistokuva: CEV.eu

Savo Volley pääsi aloittamaan lentopallon miesten Mestaruusliigan kautensa vihdoin lauantaina. Avaus oli tappiollinen.

Akaa-Volley kävi Kuopiossa taistelemassa vierasvoiton erin 3-2. Akaan hakkuri Matej Smidl iski jälleen tappavasti ja viimeisteli voittajille 26 pistettä. Panu Pitkänen juhli neljää torjuntapinnaa.

Rankalta maajoukkuekomennukselta palannut hakkuri Joonas Jokela ei ollut Savo Volley -debyytissään vielä aivan parhaalla tasollaan, mutta sai tililleen 13 pistettä.

– Välillä tuntui, etten ole kolmeen kuukauteen pelannut lentopalloa, vaikka juuri muuta en ole tehnytkään, Jokela päivitteli.

Kotijoukkueen paras pistemies oli yleispelaaja Michael Michelau 18 merkinnällään. Jakub Kovac nappasi torjuntapinnoja komeasti kuusi.

Savo kuuluu jopa lentopalloliigan mestariehdokkaisiin, ja ryhmän todellinen iskukyky käy varmasti selväksi tulevina viikkoina. Päävalmentaja Timo Tolvanen vaikutti kohtuullisen tyytyväiseltä sarjapisteeseen.

– Oli vähän epäselvää, kuinka valmis paketti meillä on. Tasaista vääntöä, ja hyvä sarjan avaus meiltä. Tarvitsimme tähän alkuun kovan vastustajan, sanoi Tolvanen.

Jokelan lisäksi yleispelaaja Alvi Shurdhin ja libero Jackson Hollandin on löydettävä paikkansa Savon paketista. Toisaalta passari Kevin Rodriguez, keskitorjuja Kovac ja yleispelaaja Michelau ovat tärkeitä jatkajia viime kaudelta, ja keskitorjuja Tommi Siiriläkin on paluumuuttaja.

Avausottelun jälkeen Savo Volleylla on hyvää aikaa hioa kuvioitaan, sillä seuraava liigakamppailu on ohjelmassa vasta 22. lokakuuta.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa jatkoi voittosarjaansa ja kaatoi kotonaan Kokkolan Tiikerit 3-0. VaLePa on voittanut kaikki kolme otteluaan, kerännyt täydet yhdeksän sarjapistettä ja hävinnyt vain yhden erän.

Pitkän linjan hakkuri Urpo Sivula teki ottelun lyhyyteen nähden huimat 22 pistettä, mutta näki joukkueen pelaamisessa vielä paljon parantamisen varaa.

– Rakennusvaiheessa ollaan vielä, aika paljon on tekemistä yhteispelin kanssa. Vastaanotto oli tänään heikkoa, kommentoi Sivula.

– Jos me otetaan kahdeksan pinnaa, niin miksi sitten annetaan kuusi kaverille siinä sivussa. Hermoiluksi meni tänään. Tästä pitää kasvaa koko ajan, mutta kohta tulee Mestarien liigan pelit (karsinnat) eteen, niin pitää olla rivit kunnossa, Sivula sanoi.

Vantaa Ducks on puolestaan hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Lauantaina KyKy-Betset oli vahvempi vierasottelussaan erin 3-1. Hakkuri-ilmiöksi nousua tekevä Renars-Pauls Jansons paukutti vierasjoukkueelle 29 pistettä.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset

Vierasvoiton napsi myös TUTO Volley, joka kävi Joensuussa kaatamassa Karelian Hurmoksen 3-1. Tappio oli Hurmokselle kolmas putkeen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkaa puhtaalla pelillä kolmen ottelun jälkeen. Lauantaina Kerho voitti vieraissa OrPon 3-1.

LiigaPloki taipui kotonaan Pihtiputaalla LP-Vampulalle 1-3. Voitokkaan avauksen jälkeen LiigaPloki on hävinnyt kolmesti perättäin, mikä ei päävalmentaja Kim Buchwaldia tietenkään miellytä.

– Ottelu oli mielenkiintoinen ja kova. Eniten meillä oli ongelmia hyökkäyspelissä. Emme onnistuneet ohittamaan vastustajan torjuntaa riittävästi, ja sen seurauksena Vampula pystyi torjumaan meidät 24 kertaa. Meillä torjunta, aloitukset ja puolustus toimivat moitteettomasti, Buchwald sanoi.

Lentopallon Mestaruusliigan viikko päättyy naisten kamppailuun Arctic Volley – LP-Vampula sunnuntaina.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Loimu-Hurrikaani 1-3
Hurmos-Akaa 1-3

Ducks-KyKy 1-3
Hurmos-TUTO 1-3
Savo-Akaa 2-3
VaLePa-Tiikerit 3-0

LiigaPloki-Vampula 1-3
OrPo-Hämeenlinna 1-3

Arctic-Vampula 3-1