Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Franca on VaLePan uusi taitava yleispelaaja. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2023-24 on runsaan parin viikon ikäinen. Viikonlopun jälkeen miesten liigaa johtaa VaLePa ja naisten pääsarjaa LP Kangasala.

Lentopallo.info nostaa viikonvaihteen viisi ilmiötä seuraavasti.

5. Kolme avausvoittoa – Miesten liigan TUTO Volley ja Hurrikaani-Loimaa sekä naisten liigan Arctic Volley ottivat kauden ensimmäiset voittonsa. Otteluvoitot olivat lisäksi ensimmäiset kaikille kolmelle päävalmentajalle – Jani Niskakangas, Olli Kuoksa ja Jukka Lehtonen – uusissa seuroissaan.

TUTO löi vieraissa Karelian Hurmoksen erin 3-1 ja Hurrikaani Raision Loimun niin ikään vieraissa 3-1. Lehtosen luotsaama Arctic puolestaan taisteli liigaviikon päätöksessä sunnuntaina 3-1-kotivoiton LP-Vampulasta.

4. Hämeenlinna kolmen voiton kerhoon – LP Kangasalalla on kolme voittoa ja kahdeksan sarjapistettä, ja Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi lauantaina samaan saldoon. Hämeenlinna kaatoi vieraissa OrPon erin 3-1.

Victoria Deisl (kuvassa yllä) on osaava passari, ja Kerho on saanut keskeltäkin (Michaela Madsen ja Vera Klimovitsh) kivasti hyökkäystehoja irti. Hakkuri Anna Shumeiko on joukkueen pörssikärki 50 pisteellään.

– Pelasimme keskittyneesti, mutta ottelun edetessä suoritusvarmuuden kanssa tuli ongelmia. Meillä on vielä parantamisen varaa, Hämeenlinnan valmentaja Giovanni Torchio sanoi OrPo-voiton jälkeen.

3. Akaa-Volley löysi kurssinsa – Hallitseva SM-hopeamitalisti taipui avausottelussaan, mutta sen jälkeen on tullut kolme voittoa ja yhdeksästä mahdollisesta sarjapisteestä kahdeksan. Erityisen hyvää tuntui tekevän mestariehdokas Savo Volleyn kaataminen Kuopiossa lauantaina. Joukkue on mennyt lähes täysin uusiksi sitten viime kauden, mutta ryhmän hitsautuminen vaikuttaa etenevän loistavasti.

2. VaLePa omassa luokassaan – Vaikka kausi on nuori, VaLePa on ainoa useampia otteluita pelannut tappioton joukkue miesten liigassa. Kolmen kamppailun jälkeen erätappioitakin on vain yksi. VaLePa pelaa vielä kaksi liigaottelua, ja niiden jälkeen ovat ohjelmassa lentopallon Mestarien liigan kivikovat karsintaottelut.

– Ihan kelpo suoritus lauantai-iltaan. Vastaanoton kanssa oli ajoittain ongelmia, mutta pidettiin maltti hyökkäämisessä. Syöttöpeli toimi hyvin kotihallissa, päävalmentaja Janne Kangaskokko kommentoi voittoa Kokkolan Tiikereistä.

– Rento tahti on pelien suhteen ollut. Ensi viikolla kaksi ottelua ja sen jälkeen lähdetään reissuun. Hyvä kenraaliviikko tulossa Mestarien liigaa varten, ennakoi Kangaskokko.

1. Hakkurien tulitusta – Miesten liigaan on kehittymässä mehukas hakkurien välinen kamppailu. Akaan Matej Smidl on osoittautunut tekijämieheksi, tehnyt 95 pistettä ja siirtynyt pistepörssissä kärkeen. Kovaa valuuttaa näyttävät olevan myös Raision Loimun Ali Fazli, Karelian Hurmoksen Janne Marttila (joka on pelannut välillä yleispelaajanakin), KyKy-Betsetin Renars-Pauls Jansons ja Vantaa Ducksin Milutin Pavicevic.

Fazli on tehnyt eniten pisteitä erää kohden (6,27). Yli viiteen pisteeseen erää kohden ovat päässeet lisäksi Smidl (5,59), Jansons (5,50) ja Pavicevic (5,17).

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Loimu-Hurrikaani 1-3
Hurmos-Akaa 1-3
Ducks-KyKy 1-3
Hurmos-TUTO 1-3
Savo-Akaa 2-3
VaLePa-Tiikerit 3-0

LiigaPloki-Vampula 1-3
OrPo-Hämeenlinna 1-3
Arctic-Vampula 3-1