Troy Gooch Hurrikaani-Loimaan liberoksi

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaan menestys tuskin kariutuu ainakaan liberopeliin.

Hurrikaani kertoi hankkineensa joukkueeseensa liberoksi Troy Goochin. Päättyneellä kaudella hän oli voittamassa Pohjois-Amerikan yliopistoliigan mestaruutta UCLA:n joukkueessa.

Yliopistokentiltä tulee Suomeen jatkuvasti hyviä pelaajia, mutta harvoin sellaisia, joilla on Goochin kaltaiset meriitit. Mestaruuskaudella Gooch pelasi UCLA:n jokaisessa ottelussa, ja hänet valittiin yliopistoliigan toiseksi parhaaksi vastaanottajaksi.

Yliopistourheiluliitto NCAA valitsi Goochin lopputurnauksen tähdistöön. Pysäyttävin tilasto on kuitenkin ehkä se, että kaudella Gooch pelasi 20 sellaista ottelua, joissa hänelle merkittiin vähintään 15 vastaanottoa ja nolla virhettä.

Gooch saa Loimaalla heti amerikkalaista juttuseuraa, sillä Hurrikaani on hankkinut myös yleispelaaja Greg Pettyn. Lentopallo.info valitsi viime kaudella Pettyn Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi. Petty edusti Akaa-Volleyta.

Uusia Hurrikaani-kasvoja ensi kaudelle ovat myös hakkuri Eetu Häyrinen, yleispelaaja Väinö Rahko ja keskitorjuja Nuutti Niinivaara.

Akaa-Volley: Yleispelaaja Jere Heiskanen palaa yhden ulkomaanvuoden jälkeen Suomeen ja liittyy Akaa-Volleyn joukkueeseen.

Heiskanen pelasi viime kauden Alankomaissa ja Saksassa. Mestaruusliigassa hän on kantanut LEKA Volleyn, Savo Volleyn ja Karelian Hurmoksen värejä.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigan hallitseva kultamitalisti on saanut joukkueensa kasaan. Kirsikka kakun päälle on hakkuri Lexi Pollard.

Kanadalainen Pollard, 24, on pelannut seurajoukkuelentopalloa Kanadan, Ruotsin, Saksan ja Brasilian kentillä.

– Toivon, että joukkue löytää yhteisen kemian nopeasti. Laadukas ja kova harjoittelu nimenomaan joukkueena ammattimaisen valmennuksen johdolla on tärkeintä tulosten saavuttamiseksi pitkän kauden aikana, Pollard sanoo.

Katso Pölkyn kaikki pelaajat tästä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Itävaltalainen Victoria Deisl on Kerhon uusi passari. Hän johti hyökkäyspeliä viime kaudella Tshekissä, Dukla Liberecin joukkueessa.

Kerhon viime kauden passarit vaihtoivat maisemaa. Jenna Ylivainio siirtyi OrPoon ja Sofia Lehto Pölkkyyn.

Nuori yleispelaaja Heini Kovanen jatkaa Hämeenlinnassa.

LP Kangasala: Suomalaisen lentopalloilun suuriin lupauksiin lukeutuva Ada Peura siirtyy Kangasalle Nurmon Jymystä.

– Toiveissa on ennen kaikkea ehjä ja terve kausi. Odotan ottavani isoja kehitysaskeleita ja tekeväni lopullisen läpimurron, Peura kertoo.

LP Kangasalalla on nyt laadukas, täysin suomalainen keskitorjujakolmikko: Peura, Netta Rekola ja Laura Laukkanen.

Yleispelaajatonttia täydentää Heini Ahtola, 19. Kangasala kertoo etsivänsä vielä ainakin hakkuria ja liberoa.