Lentopalloilija Voitto Köykkä siirtyy huippuliigaan

Kuva: CEV.eu

Suomen maajoukkueen lentopalloilija Voitto Köykkä siirtyy huipputasoiseen Puolan liigaan.

Köykän uusi joukkue on Trefl Gdansk, joka sijoittui viime kaudella Plusligassa kuudenneksi.

– Trefl on hyvä paikka ottaa seuraava askel uralla. Puolan liiga on epäilemättä yksi maailman vahvimmista. Kaikki Puolan liigaa ja Trefliä tuntevat ovat käyttäneet vain superlatiiveja, Köykkä kertoo uuden seuransa verkkosivuilla.

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volleyta edustanut Köykkä on noussut Suomen lentopallomaajoukkueen ykkösliberoksi. Viime kaudella hän pelasi Saksan Bundesliigaa TSV Giesen Grizzlys -joukkueessa.

Vaikka Köykkä siirtyy toisaalle, Giesenillä ei ole hädän päivää. Liberoksi saapuu Niklas Breilin, joka toimi Köykän ohella Suomen liberona Euroopan kultaisessa liigassa (Suomi ei päässyt kesäliigassa jatkoon).

Breilinillä on alla kaksi ammattilaisvuotta Belgian Gentissä. Mestaruusliigassa hänet nähtiin Kokkolan Tiikerien ja Savo Volleyn väreissä.

Giesen on tottunut luottamaan suomalaislaatuun, sillä passarina toimii Fedor Ivanov.

Suomalainen vahdinvaihto on tapahtumassa myös Ranskassa. Yleispelaaja Niko Suihkonen on vaihtamassa maisemaa Plessis-Robinson Volley Ball -seurasta. Tilalle on kuitenkin tulossa Antti Ronkaisen tasokasta osaamista.

– Nämä olivat tärkeät kolme vuotta urallani. Paljon muistoja ja uusia ystäviä. Kiitos kaikille, jotka olitte osana matkaa, Suihkonen viestitti somessa.

Ronkainen edusti viime kaudella Berlin Recycling Volleysia Saksan Bundesliigassa. Ronkainen on pelannut ulkomailla – Saksassa ja Sveitsissä – Lentopalloseura Ettan hopeakevään 2019 jälkeen.

Yleispelaaja Luka Marttilan mielenkiintoinen pelaajapolku vahvistuu. Hän sai melkoisen sensaatiosiirron viime syksynä Hurrikaani-Loimaasta Italian huippuliigaan. Vero Volley Monza oli niin vakuuttunut nuoresta suomalaisesta, että yhteistyö jatkuu.

Marttila täyttää kesäkuun lopussa 20 vuotta. Myös hänen pikkuveljensä Nooa Marttila pääsi maistamaan maajoukkuevauhtia kesäliigassa. Nooa jatkaa Hurrikaanin joukkueessa.

Hakkuri Joonas Jokela esiintyi kesäliigassa edukseen ja sijoittui pistepörssissä neljänneksi. Jokelalle löytyisi varmasti kansainvälistäkin kysyntää, mutta mies pukee ensi kaudella Savo Volleyn värit ylleen.

Keskitorjuja Miro Leinosen tie puolestaan vie SM-kultajoukkue VaLePaan. Leinonen tuli liigakentille kesken kauden 2020-21 ja edusti Hurrikaani-Loimaata kevääseen 2023 asti.

Maajoukkuetason pelimiehistä Tommi Siirilä ja Sakari Mäkinen eivät esiintyneet Suomen kesäliigaryhmässä. Ensi kaudeksi Siirilä siirtyy Savo Volleyhin ja Mäkinen Alankomaiden liigaan.

Euroopan kultaisen liigan jälkeen passari Eemi Tervaportti, keskitorjuja Aleksei Zhbankov ja hakkuri Samuli Kaislasalo liittyivät ryhmään.

Joel Banksin valmentaman Suomen miesten maajoukkueen kausi jatkuu valmistautumisella lentopallon EM-kisoihin ja olympiakarsintoihin.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue

Tilanne 22.6.

Passarit: Eemi Tervaportti, Fedor Ivanov

Hakkurit: Aaro Nikula, Joonas Jokela, Samuli Kaislasalo

Keskitorjujat: Severi Savonsalmi, Miika Haapaniemi, Petteri Tyynismaa, Miro Leinonen, Aleksei Zhbankov

Yleispelaajat: Antti Ronkainen, Sakari Mäkinen, Jiri Hänninen, Niko Suihkonen, Luka Marttila

Liberot: Voitto Köykkä, Niklas Breilin

Päävalmentaja: Joel Banks