Joonas Jokela on nyt Savo Volleyn mies

Kuva: CEV.eu

Joonas Jokela siirtyy lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volleyn joukkueeseen.

Viime kauden Jokela edusti Raision Loimua. Loimu tiedotti äskettäin, ettei Jokela jatka Raisiossa. Savo Volley kertoi sunnuntaina kiinnittäneensä hakkurin kahden vuoden mittaiseen sopimukseen.

Jokela on liigatasolla kova luu, sillä hän oli runkosarjassa Loimun paras pistemies (645) ja koko liigan ykkönen plus-miinustilastossa (+365). Pistepörssissä edelle meni vain Akaa-Volleyn Ali Fazli, joka viimeisteli 651 pinnaa.

Pudotuspeleissä Jokela vain paransi menoaan. Hän oli koko liigan ykkönen niin pisteissä (250), breikkipisteissä (82) kuin plus-miinuslukemassa (+137).

Viimeisen Loimu-ottelunsa Jokela pelasi uutta joukkuettaan vastaan, sillä raisiolaiset kaatuivat pronssisarjassa nimenomaan Savo Volleylle.

Hollolalaisen Salpiksen kasvatti on tuttu myös oululaisesta Lentopalloseura Ettasta, Vantaa Ducksista sekä Suomen maajoukkueesta.

Joonas Jokela on esiintynyt seurajoukkueissa ulkomaillakin. Hän pelasi Sveitsin liigan Lausannessa 2019-20 sekä Alankomaiden liigassa Active Living Orionssa 2021-22. Orionissa hän pääsi juhlimaan maan hopeamitaleita.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen on mielissään seuran saatua Jokelan vahvuuteensa.

– Saamme hakkurin tontille kovuutta ja monipuolisuutta sekä joukkueeseen ison persoonan. Hän pystyy päättämään palloja hakkurin tontilta monipuolisesti, ja myös syöttö on sellainen, jolla saadaan paljon hyvää aikaiseksi, Tolvanen sanoo Savon verkkosivuilla.

Vuonna 2018 Mestaruusliigassa aloittanut Savo Volley on saavuttanut kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Lisäksi palkintokaapista löytyy Suomen cupin voitto.

Akaa-Volley: Viime kauden ulkomaalaispelaajat vaihtavat maisemaa, mutta Akaa on hankkinut jo tukun uusia kasvoja. Päättyneellä kaudella Akaa otti seurahistoriansa kirkkaimman mitalin, hopean.

OrPo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava OrPo on pestannut yleispelaajaksi oman kasvattinsa Henna Strengellin. Lupaava urheilija täyttää kesällä 18 vuotta.

Lisäksi OrPo on solminut jatkosopimuksen keskitorjuja Jessika Mursulan kanssa. Andrea Carasi on tehnyt OrPon päävalmentajana hyvää työtä, ja sen on huomannut myös Mursula.

– Jos joskus haluaa ulkomaille, niin on paras mahdollisuus päästä sinne, kun on Andrea valmentajana, Mursula sanoo.

Pölkky Kuusamo: Yleispelaaja Cortney VanLiew on uusi mielenkiintoinen vahvistus. Pölkky on voittanut kaksi viimeisintä Suomen mestaruutta, ja uusikin joukkue alkaa olla hahmollaan.