Lentopallomestari Pölkky Kuusamo teki tukun sopimuksia

Lentopallon hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo on piirtänyt ensimmäiset askelmerkkinsä naisten Mestaruusliigan kaudelle 2023-24.

Sotiris Gkotsisin valmentaman joukkueen merkittävin uusi hankinta on yleispelaaja Cortney VanLiew. Yhdysvaltalaisurheilija on pelannut viimeksi Florida Gulf Coast -yliopistossa, jossa hän suoriutui myös beach volleyssa.

Viimeisenä yliopistovuotenaan VanLiew oli koko Pohjois-Amerikan kärkeä hyökkääjänä ja pisteidentekjiänä.

– Olen erittäin innoissani, kun pääsen pelaamaan seurassa, joka on menestynyt viime vuosina hyvin, VanLiew sanoo Pölkyn tiedotteessa.

– Toivon voivani olla osallisena menestyksessä ja auttaa seuraa pääsemään uudelle tasolle. Haluan myös auttaa nostamaan seuran menestykseen kansainvälisellä tasolla, uusi hankinta lisää.

Joanna Kallinen jatkaa kuusamolaisten passarina, ja hän saa parikseen Sofia Lehdon. Lehto oli saavuttamassa viime kaudella SM-hopeaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkueessa.

Yleispelaajaosastolle on luvassa hyvää jatkuvuutta, sillä Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer pelaavat Kuusamossa myös ensi kaudella. Viime kaudella kaksikko liittyi Pölkkyyn kevätkaudeksi. Palmer esiintyi erinomaisesti, kun taas Nusbaumilla oli loukkaantumishuolia.

Bettina Yli-Sissala jatkaa keskitorjujana. Täydennykseksi tulee 19-vuotias Linnea Malinen Lempo-Volleysta.

Juulia Jäppinen ja Netta Tolvanen ovat näillä näkymin Pölkyn ensi kauden liberot.

Keväällä 2023 tullut Suomen mestaruus oli Pölkylle (Kuusamon Pallo-Karhut) toinen peräkkäinen. Joukkue on neljän kauden mitaliputkessa, sillä 2019 tuli pronssia ja 2021 hopeaa (vuonna 2020 ei jaettu mitaleita koronaviruspandemian vuoksi).

Neljällä viimeisimmällä loppuun viedyllä kaudella Pölkyn lisäksi vain Hämeenlinna (kaksi hopeaa, kaksi pronssia) on ollut aina mitaleilla. Lisäksi Pölkystä tuli kahdeksaan vuoteen ensimmäinen naisten Mestaruusliigan joukkue, joka pystyy mestaruuksiin kahtena peräkkäisenä vuotena.

Raatikaisesta Loimun päävalmentaja

Kari Raatikainen toimii ensi kaudella Raision Loimun päävalmentajana. Viime kaudella Loimu sijoittui neljänneksi lentopallon miesten Mestaruusliigassa, ja Raatikainen toimi Mika Rantasen apuvalmentajana.

Rantasen palatessa ”siviilitöihin” opettajaksi Loimu nostaa Raatikaisen pääluotsiksi.

– Sisäänajo uudestaan miesten liigavauhtiin tehtiin viime kaudella. Se oli kausi, jonka aikana opittiin ja opetettiin. Yhteistyö Mikan kanssa oli luontevaa ja tuloksekasta, joten halu olisi ollut sitä myös jatkaa, Raatikainen toteaa Loimun tiedotteessa.

– Tilanteet muuttuvat, ja nyt tartun haasteeseen, joka on mielenkiintoinen ja myös vaativa. Uskon, että kokemus auttaa ja ennestään tuttujen sekä motivoituneiden urheilijoiden kanssa homma toimii.

Rantanen jatkaa valmentajan ammattitutkinnon suorittamista ja palaa mahdollisesti valmennustehtäviin myöhemmin.

Varmoja Loimussa jatkavia pelaajia ovat Tomi Saarinen, Eetu Mäki, Aapeli Kouki ja Esko Vuorinen.