Nuutti Niinivaaralle seurasiirto lentopallon Mestaruusliigassa

Nuutti Niinivaara on Hurrikaani-Loimaan ensimmäinen vahvistus lentopallon miesten Mestaruusliigan kaudelle 2023-24.

Hurrikaani kertoi, että keskitorjuja Niinivaaran kanssa on solmittu vuoden mittainen sopimus. Viime kauden Niinivaara edusti Karelian Hurmosta.

Yleispelaaja Nooa Marttila ja keskitorjuja Miika Haapaniemi jatkavat Loimaalla.

Vaikka Niinivaara täyttää kesällä vasta 25 vuotta, hänellä on takana kahdeksan pääsarjakautta. Viime vuonna alkoi tulla kansainvälistäkin läpimurtoa, kun mies esiintyi mainiosti Suomen lentopallomaajoukkueessa.

Pääkaupunkiseutulaisena Niinivaara on melko harvinainen tapaus kotimaisessa lentopalloilussa. Hän on vantaalaisen Keimolan Kaiun kasvatti. Aiempaa liigakokemusta on Korson Vedosta, Rantaperkiön Iskusta ja Lentopalloseura Ettasta.

Oulun Ettassa Niinivaaraa valmensi Olli Kuoksa, joka aloittaa nyt Hurrikaanin päävalmentajana.

– Olli osaa asettaa vaatimustason arkeen. Olli arvostaa pelaajia ja henkilökuntaa, mikä näkyy tekemisessä, Niinivaara sanoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

Viime vuonna Niinivaara aloitti tietotekniikan opinnot Tampereen yliopistossa. Urheilijana horisontissa näkyvät ulkomaiden kentät, mutta Suomen rajojen ulkopuolelle ei ole kiire.

– Haluan kehittyä edelleen pelillisesti, fysiikka on vahvuuteni, mutta muilla osa- alueilla on parannettavaa vielä. Ennen kaikkea haluan tasaisuutta otteisiini, kertoo Niinivaara.

Hurrikaani kertoo etsivänsä intensiivisesti ainakin hakkuria ja yleispelaajaa.

Akaa-Volley: Panu Pitkänen jatkaa SM-hopeaa saavuttaneen Akaan keskitorjujana. Toinen varmistunut keskitorjuja on Petteri Tyynismaa, jonka aiempi sopimus jatkuu.

– On tosi hienoa jatkaa Akaa-Volleyssa! Sen aikaa tullut täällä jo pelattua, että katsomossa näkee pelkästään kavereita, niin mikäs sen hienompaa, Pitkänen hehkuttaa.

– Seuraan ja valmennukseen voi luottaa sataprosenttisesti, niin on siinäkin jo sellaisia elementtejä, jotka vähentävät harkinnan tarvetta tosi paljon, lisää Pitkänen.

LP Viesti: Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjassa pistepörssin voittanut hakkuri Saana Lindgren siirtyy Viestistä toisaalle. Joukkueeseen on tulossa paljon muitakin muutoksia.