Saana Lindgren siirtyy uusiin lentopallomaisemiin

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Saana Lindgren, 23, siirtyy LP Viestistä toisaalle.

LP Viesti kertoi, ettei Lindgren jatka joukkueessa. Hakkurin uusi seura ei ole vielä tiedossa.

Lindgren palasi kaudeksi 2022-23 Viestiin pelattuaan kolme vuotta rovaniemeläisessä Woman Volleyssa. WoVo-vuosina hän kasvoi yhdeksi liigan parhaista hakkureista.

Menneellä kaudella loimaalaisurheilija esiintyi vahvasti ja voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan pistepörssin tehtyään 514 pinnaa. Kakkoseksi jäi 492 pistettä viimeistellyt OrPo-hakkuri Darja Butkevitsh.

Lindgrenin otteetkaan eivät riittäneet, vaan Viesti putosi mitalitaistelusta puolivälierävaiheessa. Joukkueeseen tuleekin paljon muutoksia. Lindgrenin lisäksi vahvuudesta poistuvat ainakin Julia Junila, Nea Haatainen, Dagmar Boom ja Jordan Lockwood.

Arita Ternava, Iina-Reeta Kaikkonen, Netta Laaksonen, Saimi Heikkinen ja Anna Syrjälä sen sijaan pysyvät Viestissä ja tuovat jatkuvuutta. Päävalmentajana jatkaa Tomi Lemminkäinen.

Puijo Wolley: SM-pronssimitalisti on hankkinut keskitorjujaksi Taija Tikan. Hänet muistetaan LP Kangasalasta ja LiigaPlokista. Verkon keskustaa täydentää Hanna Kastarinen, 17, joka kuuluu Suomen nuorten maajoukkueeseen.

LiigaPloki: Nuori ja sähäkkä yleispelaaja Oona Rasinperä siirtyy Pihtiputaalle. Rasinperä kuului Pölkky Kuusamon kultajoukkueeseen, mutta jäi vähälle vastuulle.

Jemina Pasanen ja Sara Piippo ovat tehneet jatkosopimukset. Kansainväliset hankinnat ovat passari Anna Mebus ja yleispelaaja Emma Ellis.

Raision Loimu: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittunut Loimu on käynnistänyt uuden joukkueen rakennustyön neljän jatkosopimuksen voimin.

Kotimaisen passarikaartin kärkeen nouseva Tomi Saarinen jatkaa Raisiossa kahden vuoden mittaisella sopimuksella, johon kuuluu ensimmäisen kauden jälkeen voimaan astuva ulkomaanoptio.

Loimun vahvuudessa pysyvät myös luottokeskitorjuja Eetu Mäki sekä Aapeli Kouki ja Esko Vuorinen.

Maajoukkuehakkuri Joonas Jokela sen sijaan lähtee uusiin haasteisiin. Muihin maisemiin suuntaavat myös Väinö Rahko ja Seth Golleher. Eemeli Kouki lopetti uransa.

Loimun manageri Jukka Rajakangas toteaa, että muutosten tuleminen pelaajistoon on luonnollista.

– Pääosin samalla rungolla on operoitu neljästä viiteen vuotta. Osa pelaajista tarvitsee lisää peliaikaa ja osa uusia haasteita kehittyäkseen. Nyt kokoon saatu neljän pelaajan runko tuo hyvän pohjan uuden joukkueen rakentamiselle, Rajakangas kommentoi.