Perungan Pojat jättää lentopallon Mestaruusliigan

Kuva: PerPo

Perungan Pojat ei jatka lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Rovaniemeläisseura PerPo tiedotti pitävänsä ylimääräisen vuosikokouksen tiistaina 9. toukokuuta. Kokouksen aihe on liigapaikasta luopuminen.

PerPo on ollut avoin taloudellisista vaikeuksistaan. Kaudelle 2022-23 seura sai kuitenkin riittävästi tukea, ja joukkue pystyi viemään kauden läpi. PerPo sijoittui lentopalloliigan runkosarjassa yhdeksänneksi ja vältti liigakarsinnat.

Tiedotteessaan PerPo kertoo, että seuran taloutta on pyritty sopeuttamaan karsimalla joukkueen kuluja ja uudistamalla toimintaa.

– Seuran johtokunta on kuitenkin todennut, ettei liigatasoiselle toiminnalle ole enää edellytyksiä, seuran johtokunta sanoo.

– Liigapaikan säilyttäminen vaatisi johtokunnan arvion mukaan tulorahoituksen kasvattamista vuositasolla arviolta 110 000 eurolla, mikä on liian suuri vaatimus seuran resursseihin nähden.

Päivitys 9.5.: Ylimääräisessä vuosikokouksessa päätettiin, ettei joukkue lähde liigaan. Seuran toiminta jatkuu.

Rovaniemeläisyys on merkittävä ilmiö kotimaisessa lentopalloilussa. PerPo ja Napapiirin Palloketut on nähty useita kertoja Suomen mestareina (ajoittain eri nimillä) ja mitalisteina.

PerPo on esiintynyt pääsarjassa yhtäjaksoisesti 22 kauden ajan.

Naisten liigassa lappilaista lentopallokunniaa puolusti monien vuosien ajan Woman Volley. WoVo yhdistyi viime vuonna NaPan kanssa, ja fuusioseura toimii nyt nimellä Arctic Volley.

Suositun lentopallohahmon Jukka Lehtosen päävalmentajakseen saanut Arctic jatkaa näillä näkymin Mestaruusliigassa.