Jukka Lehtonen valmentajaksi Mestaruusliigaan

Lehtonen pelasi pitkään Suomen maajoukkueessa. Kuva: FIVB

Arvostettu lentopallohahmo Jukka Lehtonen on valittu Arctic Volleyn päävalmentajaksi.

Rovaniemeläisseura Arctic Volley ilmoitti, että Lehtosen kanssa on tehty kolmevuotinen sopimus, johon kuuluu lisäksi kaksi optiovuotta.

Lehtonen teki ansiokkaan pelaajauran Suomessa (muun muassa Rovaniemellä), eri maiden liigoissa sekä Suomen maajoukkueessa. Pelivuosien jälkeen hän on valmentanut Puijo Wolleyta ja ruotsalaista Sollentunaa.

– Rovaniemellä olosuhteet ovat ehdottomasti yhdet Suomen parhaimmista, elleivät jopa parhaat, Lehtonen arvioi Arcticin tiedotteessa.

– Seuran arvot ja ajatukset liigajoukkueesta osuvat hyvin yksiin omien ajatusteni kanssa. Näiden kahden asian pohjalta on ajatuksena luoda yhdessä Rovaniemen lentopalloväen kanssa jotain kestävämpää pidemmälle ajalle.

Arctic Volley syntyi vuonna 2022 Woman Volleyn ja Napapiirin Pallokettujen fuusiona.

– Uskon, että Arctic Volley on moderni lentopalloseura, joka kasvaa ja kehittyy vahvojen perustuksiensa päälle. Junioritoiminta on seuran kulmakivi, ja on hienoa olla mukana luomassa ja kokemassa aitoja elämyksiä junioreiden parissa, maalailee Lehtonen.

Ensimmäisellä kaudellaan lentopallon naisten Mestaruusliigassa Arctic Volley jäi viimeistä edelliseksi ja joutui esikarsintoihin. Niissä tuli tappio Nurmon Jymylle, joten Rovaniemellä ovat edessä liigakarsinnat 1-sarjan mestaria Joen Jujua vastaan.

Jukka Mäkihannu valmentaa Arcticia toistaiseksi, sillä Avo Keelin päävalmentajasopimus päätettiin kesken karsintarupeaman.

Alatalo siirtyy Bundesliigaan

Lentopallovalmentaja Matti Alatalon elämässä tapahtuu. Karelian Hurmoksen liigajoukkueesta tuttu luotsi siirtyy Suomen maajoukkueen valmennustiimiin, ja seurajoukkuetasolla uusi haaste on Saksan Bundesliiga.

Saksalaisseura Düren tiedotti kiinnittäneensä Alatalon, 27, päävalmentajakseen.

– Bundesliiga on kovempi kuin Mestaruusliiga. Olen seurannut Bundesliigaa ja nähnyt melkein kaikki Dürenin ottelut. Haluan peluuttaa nopeaa, monipuolista ja yllättävää lentopalloa, Alatalo sanoo uuden seuransa verkkosivuilla.

Tommi Tiilikainen valmensi Düreniä (SWD Powervolleys Düren) kaudella 2016-17. Alatalo kertoo olleensa yhteydessä Tiilikaiseen, joka valmentaa nykyisin Etelä-Korean liigassa.

KyKy-Betset: Liigakarsintoihin valmistautuva KyKy-Betset on nimittänyt päävalmentajakseen kokeneen kasvon, Jukka Tuovisen. Liigassa viimeksi Perungan Poikia luotsanneen valmentajan sopimus kattaa loppukauden.

– Lyhyessä ajassa ei paljoa ennätetä tehdä muutoksia. Kaikkein tärkeintä on, että löydetään positiivinen asenne peliin ja sitä kautta nautitaan pelaamisesta, Tuovinen sanoo.

Kyvyn ja päävalmentaja Eduard Venskin tiet erkanivat esikarsintojen jälkeen. Esikarsinnoissa tuli tappio Vantaa Ducksille, joten KyKy käy liigakarsinnat 1-sarjan mestaria vastaan. Ykkössarjan voittaa joko Lempo-Volley tai Oulun Kisko.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Kangasala teki jatkosopimuksen valmentaja Arttu Keräsen kanssa.