Keränen, Joki ja Pöllänen sopimuksiin LP Kangasalan kanssa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa ovat vielä pudotuspelit kesken, mutta sopimusrintamalla tapahtuu jo.

Naisten Mestaruusliigan runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut LP Kangasala juhli tiistaina pääsyä välieriin eli Suomen neljän parhaan joukkoon. Kangasalla päästiin juhlimaan lisäksi päävalmentajan ja kahden pelaajan jatkosopimuksia.

Erinomaista työtä päävalmentajana tehnyt Arttu Keränen jatkaa Kangasalan luotsina. Keräsellä on menossa päävalmentajana viides kausi.

Lahjakkaat nuoret Neea-Maria Joki ja Iida Pöllänen pysyvät LP Kangasalan vahvuudessa. Suomen lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Joki on pelannut lähinnä hakkurina, mutta hänet on nähty aika ajoin myös yleispelaajana.

Ensimmäistä varsinaista liigakauttaan pelaava Pöllänen on edistynyt mainiosti yleispelaajan tontilla. Puolivälieräsarjassa LP Viestiä vastaan hän nousi ratkaisupelaajaksi varsinkin ensimmäisessä ja toisessa kamppailussa.

Pöllänen täytti juuri 18 vuotta. Joelle tulee 19 vuotta mittariin elokuussa.

Oriveden Ponnistus: Andrea Carasi jatkaa OrPon päävalmentajana. Italialaisen uusi sopimus on vuoden mittainen.

OrPo on puolivälieräsarjassa haastaja, mutta on pakottanut Hämeenlinnan Lentopallokerhon täyteen viiteen otteluun. Ratkaisukamppailu käydään torstaina Hämeenlinnassa.

LP Viesti: Salolaisjoukkue on ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan kahden mitalittoman kauden putkessa. Tappiollisen puolivälieräsarjan jälkeen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen totesi, että osa pelaajista on jatkamassa Viestissä ensi kaudella. Lemminkäinen ei lähtenyt vielä erittelemään, keistä on kyse.

Tällä kaudella Salossa ovat lahjakkaista nuorista pelanneet esimerkiksi Saana Virtanen, Nea Haatainen ja Arita Ternava. Joukkueen avainpelaajat olivat hakkuri Saana Lindgren ja libero Netta Laaksonen.

Arctic Volley: Rovaniemeläisseuran ja päävalmentaja Avo Keelin tiet erkanivat kesken ratkaisuotteluiden. Kesken Nurmon Jymyä vastaan pelatun esikarsintasarjan Arctic tiedotti, että sopimus oli päätetty. Lue tästä lisää.

Jymy voitti ottelusarjan voitoin 3-1, joten Arctic Volley joutuu liigakarsintoihin. Vastaan tulee 1-sarjan mestari eli joko Joen Juju tai Raision Urheilijat.