Kuoksa ja TUTO Volley pääsivät kirkkaisiin valoihin, mutta nyt on valmentajalla seurasiirto edessä

Kuva: Hannu Moilanen

Olli Kuoksan ottelut TUTO Volleyn päävalmentajana ovat ohi lentopallon Mestaruusliigassa.

VaLePa pudotti TUTOn pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella eli puolivälierissä. Hallitseva Suomen mestari eteni neljän parhaan joukkoon suoraan voitoin 3-0. TUTO ei voittanut ottelusarjassa erääkään.

Kuoksa myönsi VaLePan ylivoimaisuuden, vaikka vuonna 2021 liigaan noussut TUTO taisteli urhoollisesti.

– Hieno juttu, joukkue pääsi toisella liigakaudellaan kirkkaisiin valoihin. Pelaajat pelasivat joukkueen pudotuspeleihin, minä en saanut tänne ketään. Iso steppi seuralta. Minulla on ollut mukavaa tehdä hommia. Toivottavasti TUTO jatkaa samaa nousujohteisuutta, Kuoksa paketoi.

Kuoksa nousi suomalaisten lentopallovalmentajien eliittiin oululaisessa Lentopalloseura Ettassa. Keväällä 2019 Etta aiheutti myönteisen sensaation ja valtasi SM-hopeaa. Loppuottelusarjassa VaLePa oli vahvempi.

Hopeakauden jälkeen Kuoksa oli yksi varteenotettavimmista ehdokkaista Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi Tuomas Sammelvuon vaihdettua Venäjän leipiin. Valinta kohdistui kuitenkin brittiläiseen Joel Banksiin.

Kaudella 2021-2022 Etta piti liigapaikkansa pelillisesti, mutta taloussyistä edessä oli lähteminen 1-sarjaan. Kauden jälkeen Kuoksa teki sopimuksen TUTOn kanssa.

Ensi kaudeksi Kuoksa siirtyy Hurrikaani-Loimaan päävalmentajaksi.

Yllättäen Jussi Heinon vapauttanut Hurrikaani pelaa väliaikaisesti Jani Niskakankaan valmennuksessa. Puolivälierissä Hurrikaani on tappiolla voitoin 1-2 Raision Loimua vastaan. Loimu voitti keskiviikkona kotonaan erin 3-0.

– Varmaan meiltä tämän sarjan tasaisin peli, Loimun valmentaja Mika Rantanen sanoi.

– Pystyttiin pitämään oma taso ja pelattiin järkevä syöttöpeli. Vuorisen Esko oli sairaana, mutta Eemeli (Kouki) ja Aatu (Kulmala) hoitivat liberon tontin erittäin hienosti. Se on hyvä nähdä, että kaverit paikkaavat tilaisuuden saadessaan, lisäsi Rantanen.

Akaa-Volley ja Savo Volley siirtyivät ottelusarjoissaan 2-1-johtoon. Akaa voitti kotonaan Kokkolan Tiikerit 3-0 ja Savo Karelian Hurmoksen vieraskentällä niin ikään suoraan kolmessa.

Vantaa Ducksin ja Kyyjärven KyKy-Betsetin välinen esikarsinta etenee täyteen viiteen otteluun. KyKy voitti kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Ducks on vastannut samalla mitalla. Keskiviikkona Ducks voitti ”Kyy Yorkissa” 3-1.

Ottelusarjan häviäjä joutuu varsinaisiin liigakarsintoihin, joissa vastaan tulee 1-sarjan mestari eli joko Lempo-Volley tai Oulun Kisko.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala ovat jo edenneet välieriin. Ottelusarjat Hämeenlinnan Lentopallokerho – OrPo ja Puijo Wolley – LP-Vampula ratkeavat viidessä ottelussa.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit 2023

Miesten puolivälierät

VaLePa-TUTO voitot 3-0, VaLePa välieriin
Akaa-Tiikerit 2-1
Loimu-Hurrikaani 2-1
Hurmos-Savo 1-2

Naisten puolivälierät

Puijo-Vampula voitot 2-2
Pölkky-LiigaPloki voitot 3-0, Pölkky välieriin
Kangasala-Viesti 3-1, Kangasala välieriin
Hämeenlinna-OrPo 2-2