Jussi Heino ei jatka Hurrikaani-Loimaan valmentajana

Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa on vapauttanut Jussi Heinon ja Inoslav Krnicin valmennusvastuusta.

Lentopalloliiga saa vielä lisädraamaa joulun alle. Päävalmentaja Heino ja apuvalmentaja Krnic ovat tehneet olosuhteisiin nähden hyvää työtä, mutta Hurrikaanin peliliike ei tuloksiin perustukaan.

– Syyt valmennussuhteen purkamiselle kesken kauden eivät olleet pelilliset asiat, Hurrikaani kertoi torstaina.

Loimaalaisjoukkueella oli ennen keskiviikkoa tappioputki alla, mutta illalla tuli 3-0-kotivoitto KyKy-Betsetistä.

Heino, joka oli urheilijaurallaan maajoukkuetason lentopalloilija, kuuluu viime vuosien huomattavimpiin valmentajiin Mestaruusliigassa. Hänen aikakaudellaan (alkaen 2018-2019) Hurrikaani voitti runkosarjan kerran ja saavutti kerran SM-pronssia. Hurrikaani kiteyttää, että ”Heinon kanssa Hurrikaani profiloitui nuorten pelaajien kehittäjänä”.

Viime kaudella nuori Luka Marttila nousi kuin tyhjästä Hurrikaanin avainpelaajaksi ja koko liigan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Ennen tätä kautta Marttila sai unelmasiirron Italian huipputasoiseen liigaan ja Vero Volley Monzan joukkueeseen vain 19 vuoden iässä.

Hurrikaani-Loimaa kertoi pian joulun jälkeen kiinnittäneensä Jani Niskakankaan päävalmentajakseen. Sopimus kattaa loppukauden.

KyKy-Betset: Kyyjärveläinen liiganousija täydensi ryhmäänsä kiinnittämällä Mauri Kurpan. Kokenut passari on pelannut monien kotimaisten joukkueiden lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Romaniassa.

Kurppa oli kentällä jo keskiviikkona Hurrikaania vastaan.

Puijo Wolley: Lentopallon naisten Mestaruusliigan syyskauden priimus jatkaa yhteistyötään passari Oksana Rusnatshenkon kanssa. Ukrainalainen on tehnyt Puijo Wolleyn kanssa sopimuksen kaudesta 2023-2024.

Pölkky Kuusamo: Yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer saapuvat Kuusamoon loppukaudeksi. Nusbaum pelasi Pölkyssä viime kaudellakin. Palmer on puolestaan tuttu LiigaPlokista.

Felicia Marshall ei sen sijaan jatka Pölkyssä. Hän pelasi syksyllä vain 11 erässä.

Pölkyllä on tilausta laadukkaille pelaajille, koska syyskausi meni rankasti alle odotusten.

Uutista päivitetty 29.12. tiedolla Hurrikaanin uudesta päävalmentajasta.