Katsaus lentopallon 1-sarjaan

Lentopallon 1-sarja lähti joulutauolle kärkijoukkueinaan PuMa-Volley ja Lempo-Volley.

Helsinkiläinen PuMa-Volley voitti syyskauden kaikki kahdeksan otteluaan ja nousi naisten 1-sarjan ”talvimestariksi”.

Vahvaa oli myös joensuulaisen Joen Jujun meno. Juju ehti pelata seitsemän kamppailua ja voittaa niistä kuusi.

Kovaa kärkikaksikkoa seuraa tiukka viiden joukkueen nippu, ja alakastin kolmella joukkueellakin on kaikilla vähintään kaksi voittoa plakkarissa.

Erikoistapaus on LP-Vampulan akatemiajoukkue, jolta poistettiin kuusi sarjapistettä edustuskelvottoman urheilijan peluuttamisen vuoksi. Vampulan akatemia on pistemenetyksen vuoksi vasta yhdeksäntenä eli toiseksi viimeisenä.

Heini Ahtola, joka edustaa nimenomaan Vampulan akatemiaa, johtaa 1-sarjan pistepörssiä viimeisteltyään 148 pinnaa. Kärkikolmikon täydentävät Venla Raittinen (Tapanilan Erä) ja liigavastuutakin Hämeenlinnan Lentopallokerhossa jo saanut Nea Subotic (PuMa).

View this post on Instagram

A post shared by PuMa-Volley ry (@pumavolley)

Lentopallon miesten 1-sarjassa Lempo-Volley oli omaa luokkaansa. Lempäälän lentopalloylpeys voitti 11 ottelustaan kymmenen ja kokosi 31 sarjapistettä.

– Tyytyväinen täytyy olla syyskauteen, Lempon valmentaja Tuomas Alatalo sanoo.

– Hyvä mittari on, kun ei ikinä harmita mennä hallille. Treeneissä on hyvää haastamista ja tullaan kentälle vahvalla asenteella. Työnteon kautta lähdetään viemään kautta eteenpäin, kertoi Alatalo.

Kärkikolmikkoon hilasivat itsensä myös East Volley (9 ottelua, 7 voittoa) ja Karhulan Veikot (9 ja 6).

Lentopalloseura Etta joutui jättämään Mestaruusliigan viime kauden jälkeen, ja nyt luisu jatkuu 1-sarjassa. Junioripitoinen oululaisnippu on hävinnyt kaikki 10 otteluaan. Kaikilla muilla 1-sarjan joukkueilla on vähintään kaksi voittoa.

Oulun lentopallokunniaa pitääkin paremmin yllä Oulun Kisko, joka napsi kuusi voittoa syksyllä. Kiskon Jere Salmela (148) ja Oskari Seppä (144) pitävät kaksoisjohtoa sarjan pistepörssissä.

Lentopallon 1-sarja jatkuu 7. tammikuuta.

Kaksinkertaisen sarjan jälkeen käydään pudotuspelit, jotka huipentuvat loppuottelusarjoihin. Ykkössarjan mestarit saavat osallistumisoikeuden liigakarsintoihin.

Viime kaudella naisten 1-sarjan voitti Rantaperkiön Isku ja miesten sarjan KyKy-Betset. KyKy-Betset nousi liigaan.